Občas manžel vyrazí na nákup a koupí sádlo, pak ho doma škvaří a pak, výslovně na mé přání, škvarky umele, já bych je jinak nejedla. Na čerstvém chlebu škvarková pomazánka, jednou za dlouhou dobu, to zvládnu.
Dokonce někdy nabídne mé sestře, aby si přijela a část škvarkové pomazánky a trochu sádla jí daruje.
Milé KOČKY:
takhle ten můj mele!
Jiřinko, když to má rád a dělá si škvarky jen občas, proč ne. Můj muž to má stejně a já si jednou za čas pár posolených škvarků ráda dám.
OdpovědětVymazatMěj se hezky.
Růženko, můj muž nedá na sádlo dopustit. Jiřina z N.
VymazatDoma škvařené sádlo je stejně nejlepší. Já jsem ho dříve dělala docela často , ale teď už kupují hotové u soukromého řezníka. Škvarky jsem dávala do bramborových placek do těsta nebo jsem dělala škvarkové knedlíky, ale už léta jsem to nedělala. Je to a mě dost mastné. Ale škvarková pomazánka také není špatná jednou za čas...Tak dobrou chuť.
OdpovědětVymazatJáro, placky dělávala naše mamka a já je občas také dělám.
VymazatPlacky říkáme těm z nastrouhaných vařených brambor, cmundy z nastrouhaných syrových. K tomu obvykle pravou a neošizenou bramboračku. Jiřina z N.
Jiřinko, škvarky miluji, ale mlít se s nimi bych nechtěla. Občas si je s Mírou děláváme, a ještě teplé zbaštíme. .o)
OdpovědětVymazatPřeji vám oběma prima víkend. D.
Dáši, manžel si je také rád ještě teplé dává. Zdravím Jiřina z N.
VymazatMňam,taky mám ráda škvarky,ale přiznám se,že jsem je moooc dlouho nedělala.Tvůj muž je šikula.Sakra,kde Ti chlapy jsou....Hezký den.Marťa.
OdpovědětVymazatMarťo, manžel rád maso a vše od masa, já zase sladké, bábovky, dorty, koláče, plus kávu a tak.Jiřina z N.
VymazatJiřinko, už jsem hodně dlouho sádlo doma neškvařila. Ze škvarků, nebo spíš se škvarky peču placky, podle babičina receptu. Miluju je a vracím se do dětství.
OdpovědětVymazatMěj hezký den 🌹
Alenko, u nás se toho škvaření vždy chopí muž, já nemám ráda tu ,,vůni,,. Když jedeme do lesa, bere sebou chleby se sádlem a to je situace, kdy to i jím a chutná mi.Z hladu jsme schopna i toho.
VymazatJiřina z N.
Doma sádlo neškvařím, ale na farmářském trhu mám vyhlédnutého prodejce s výbornou škvarkovou pomazánkou, tu mám fakt hodně ráda ☺
OdpovědětVymazatEvi, chápu, ale každý tu možnost nemá. A doma to asi vyjde na míň Kč.?
VymazatJiřina z N.
Jéžiš, domácí sádlo už jsme tedy hodně dlouho nedělali, asi budu muset mužskýho zanavigovat až ho někde uvidí aby koupil.... a škvarky můžu samotný, pěkně teplý, s okurkou.... mňám.
OdpovědětVymazatV zimě se to hodí? Zdravím tě, Vendy. Jiřina z N.
VymazatJiřinko, tak jednou za zimu i můj muž koupí sádlo, na vyšvaření používáme domácí pekárnu (nemusí se hlídat, že se připálí a není tolik cítit) a trocha čerstvých škvarků a pomazánka na dobrém chlebu... ach, to je velká dobrota.
OdpovědětVymazatNaštěstí tvůj příspěvek nevidí manžel :o)
Měj hezký večer, Helena
Helenko, někdo sádlo zatracuje a někdo vychvaluje, já to mám tak, že to manželovi neberu. Má to rád.
VymazatPodívejme, jak se dá využít pekárna! Takže si ke škvarkům můžete upéct i skvělý chlebík! Jiřina z N.
Dostávali jsme škvarky od strýčka z Moravy. Bohužel prasátka už nemá. Tak asi koupím sádlo, vyškvařím a bude pomazánka. Fakt je to dobrota. M.
OdpovědětVymazatMarie, v zimě si manžel občas upeče hodně tlustý bůček a udělá si pomazánku z něj, pak na to pořád chodí a chleba mizí.
VymazatJiřina z N.
Škvařit sádlo to je práce manžela,co se týká jídla to on rád.Nedávno zrovna škvařil,měli jsme sádlo od mladých,měli vždy dvě prasátka.Letos už nemají.Já mám ráda škvarky a někdy si namažu i domácí chleba a to je dobrota.Jinak mastné moc nemusím.
OdpovědětVymazatJiřinko,měj hezké dny
Jituško, hezký den si musíme udělat každý, viď? Zrovna plánuji na zítra, co mě čeká a nemine.
VymazatOpatrujte se. Jiřina z N.
Nejlepší škvarkovou pomazánku jsem jedla na Moravě při návštěvě sklípku. Hráli jsme tam loutkové a když už jsme tam byli, tak jsme navštívili sklípek synovce kolegyně louťačky. A pomazanka od paní domu s kousíčky chleba....no prostě jedna báseň....k tomu ochutnávání vínečka
OdpovědětVymazatHanka
Jejda, Hani, to mi připomnělo, že se tam jezdívalo od podniku někam na Uherskohradišťsko pro víno, byl to zájezdík na tři dny a dvě noci a ty návraty, !!! - přijelo se v ochraptělém stavu z toho hulákání. Tehdy uměl zpívat asi každý ( po víně ).
VymazatJiřina z N.