čtvrtek 24. října 2024

Tajenka

 Vážené blogerky, milé KOČKY, při hledání vhodných snímků k minulému příspěvku jsem narazila i na fotky receptu na jídlo, ve Francii tak obvyklého, že mne logicky napadlo to sem dát - kdo si dá práci - může si to vyluštit a uvařit. Pak dejte, prosím, vědět, jaké to bylo. Renátko, co ty na to?  








 
Slibuji, že jestli tam ještě pojedu, nafotím to pro vás lépe. 

16 komentářů:

  1. Dobré ráno. Neumím francouzsky a než bych si to přeložila, tak bych umřela hlady. Ale nyní mě napadá, že se to sa stáhnout, uložit do fotek Google a tam se text zkopíruje a přeloží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, tak to je pecka, ty si víš rady vždy. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Francouzsky sice neumím, ale jednoznačně vidím nějakého příbuzného židovskému šouletu.
    Jiřinko, přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já sama jsem to dosud nejedla, ale prý je to moc dobré, o šoulet jsem se několikrát pokoušela a bylo to hodnoceno jako velmi chutné.
      Ovšem ten česnek, ne každý to rád. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Lezarts
    Vyhlášená specialita jihu Francie, znám ochutnala jsem, ale nikdy jsem ji nevařila, je výborná. Jenom je potřeba mít odolný zažívací aparát - fazole + tuk, není snadné na trávení:-)))
    Díky za vzpominku👌🏻

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, dostali jsme na zájezdu několik receptů echt francouzských a některé jsem zkoušela a dost jsme si pochunali. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Milá Jiřinko, a já myslela, že máš oči jen pro ty houby, co ti nedávno přinesla sousedka :-) a ty nám tu zatím ukazuješ něco jako šoulet. Každopádně, u nás v rodině je alergie na histamin, mlíko, lepek a já nejím maso, takže sice jsem receptík vyluštila, ale nechám si zajít chuť. :-) Měj se nej. Papa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vivi, ode mne tohle byla spíš taková provokace, ale je mi líto, že máš taková omezení v jídle.Já nejím plíčky a držkovou polévku a maso jen málo a jen něco. Jsem odmala na dorty, buchty a bábovky, koláče, zeleninu, ovoce a sýry. Luštěniny ano.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Fazole mohu, ale francouzsky neumím.🥰Jak vidno z foto Jiřinko je tam hodně zeleniny a to jsou vitamíny a navrch možnost se po fazolích vznášet 👍🥰

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, ono by se to dalo i podle obrázků dát dohromady. Musím se zeptat vnučky, zda by to ve volném čase přeložila. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Recept jsem sice nevyluštila, nicméně z fotky vypadá velice chutně. A to mi připomíná, že jsme fazole neměli pěkně dlouho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, my také ne, ani čočku a hrách! Přitom to máme rádi. Polepším se. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Fazole miluju, ale vařím jen fazolovou polévku. Maminka nakládala fazolové lusky stejně jako okurky. Jé, to byla mňamka!!! Nahusto s dobrou klobásou jsem je kdysi také vařila, ale už je nedělám. Hezké dny přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, já mám ráda i polévku i pálivé fazole jako mexické. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřínko milá, na blog jsem se dostala až nyní. Krásné to vypadá a určitě chutná. Jen si recept nepřeložím.🤨. Ale považ, před chvílí jsem dovařila chili con carne na zítra (aby se rozleželo) a tam jsou také fazole🤗. To je náhoda. Dobrou noc a zítřek ať se povede. Eva

    OdpovědětVymazat