sobota 23. srpna 2014

Šedesát šest

Letos v únoru, v den mých narozenin, nekonal se žádný dort se svíčkami, tak velký, aby se na něj požadovaný počet svíček vešel, však taky sfoukávat tolik svíček by dalo práci, a já žádné zbytečnosti vědomě už nedělám,..asi.
Ale dočetla jsem se, že dvě šestky jsou divné číslo a já, po půl roce zkušební doby, mohu potvrdit, šedesát šest je dábelsky pěkný věk, všem vám,
milé KOČKY,
doporučuji dožít se toho, člověk už nemusí spoustu věcí tolik řešit, může si dělat co chce, tak třeba může číst v posteli do čtyř do rána, může jít na procházku v jedenáct večer, může vyprávět vnoučatům, pokud si něco ještě pamatuje, historky ze svého mládí, vzpomínat na pikantnosti ze svého středního věku a může si říkat, vlastně se mám krásně, třebas právě prší...
Může zapomenout na neblahé události, na křivdy, které se mu staly, může se smát, kdy chce...třeba jen proto, že svítí sluníčko a je krásně.
Netrhá už lístky kopretin..má mě rád, nemá mě rád...i když kopretiny do vázy určitě ano!
Může směle jihnout nad jemností sněženek, kochat se barvami tulipánů, opíjet se vůní konvalinek, lip, jasmínů, lilií, a vědět své, že nejhezčí vůně jsou : vůně posekané trávy, jehličí borovic a nepřekonatelná vůně moře.
Život je báječný...
Každých pět let se setkáváme se spolužačkami z gymplu a nechce se nám věřit, že už je to tolik let po maturitě a přitom jsme takové pěkné baby.
(třeba jen potřebujeme nové brýle?)
Byly jsme holčičí třída a tak si zveme také ,,vedlejší,, - klučičí třídu a připadá nám, že ti chlapi ( ne všichni ) zfotrovatěli a my holky se pořád držíme...(jak dloho ještě se nám bude dařit kamuflovat neduhy a vady na kráse?)
Já osobně si pochvaluji, že navzdory nepříliš zdravému stylu života a péči lékařů tady stále ještě jsem a ráda bych se dožila 77, 88, a možná i těch 99let.To bude svíček!
(divné zvěsti kolují i o číslech 69 a 96)...
Nezapomeňte mi pak popřát, milé KOČKY, k stým narozeninám.
Mám ráda květiny, čokoládové bonbony, drahé šperky, kožešiny a zahraniční zájezdy, tak se ukažte, hihi.....
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pozn. pod čarou:
co si neudělám, nemám, i vyfotit se musím sama...
zde model: Stará želva