sobota 23. září 2023

Podzimní variace

 Tak, jako téměř vždy, když se vrátím z nějakého zájezdu, manžel chce jet autem na nějaký výlet, bylo hezky a tak jsme se snadno a rychle domluvili, že na pár dní vyjedeme a zvolili jsme Jeseníky. Už jsme tam spolu delší dobu nebyli - ale než se tam dostaneme, milé KOČKY, musíme se prokousat místy, která jsem po trase zvolila a která jsem hodlala cestou navštívit - i když jsem ta místa, až na jedno město, už dříve, kdysi, viděla.

Takže se několik dní po sobě budeme tady věnovat našemu podzimnímu dovolenkování - předesílám, že počasí nám přálo a pěkně jsme si volno v horách užili.( Manžel to odřídil a já jsem navigovala, nebýt zmatku na silnicích u Holic při návratu, bylo by to celé bez kazu.)

Prvním pořádným zastavením bylo město Svitavy, kam jsem se po letech chtěla znova podívat,   (právě tam probíhal trh a tak máme doma asi 3 kg krásných jablek)


























.A pro zvídavé - co bylo typické pro naše všechna zastavení? Návštěva Informačního centra ( nákup pidifrků pro vnučku ), posezení u kávy a čaje a něčeho k tomu, oběhání zajímavostí a jejich pofocení a pak, přesun k dalšímu městu...o počtu kafí, lázeňských oplatek, zmrzlin a dalších dobrot pomlčím, co kdyby sem nakoukl můj diabetolog?