pondělí 19. července 2021

Včera večer

 Ach, jo, ke všem těm neblahým zprávám ze západní Evropy a z jižní Moravy se dnes přidala jedna, která mi není příjemná:

Pan Milan Lasica odešel za svým kamarádem a spolupracovníkem Juliusem Satinským. Kus mého veselejšího života je pryč.

Milé KOČKY, 

včera, pozdě večer, jsem se dívala na Bolkovu Manéž a tam on ještě vystupoval, ale bylo vidět, že je to už chatrný človíček, a ráno v internetu čtu tu jobovku. Je mi moc líto jeho ženy a obou dcer, ale bude nám chybět všem.



Jak potěšit

Myšlenky jsou zajímavá záležitost, nemyslíte, milé KOČKY?

To si tak poletují a buď se vzdálí, nebo a to je taky divné, se uhnízdí v mé hlavě! třeba jako ta, že potěším Hanku a čím? že sem dám část fotek z výletu do jejího kraje!

Nejen, že Hance chci udělat radost, ale sama si ráda zavzpomínám a možná některé z vás pomůžu najít vhodné místo pro další prázdninový výlet, třeba s dětmi nebo vnoučátky.

( mluvit o Kuksu, o Babiččině údolí, o Náchodu, o Peklu či Novém Městě nad Metují, o Dobrušce, o Opočnu, Vamberku a Častolovicích je jako nosit sovy do Athén, ale kdo ví, třeba to někomu přijde vhod.)

až se stydím napsat, který zámek to je, neb to všichni znají, že, paní kněžno Zaháňská?



u babičky ve světnici: 








zámek nad Metují:








tady se točilo, nikoli pivo, ale film:


zámecká zahrada v Častolovicích:








střípky z jednoho výletu, aneb, co se dá stihnout za jeden den - a krajky z Vambereckého muzea jsem dala do jiného příspěvku...

( a jedna intimní: když byla mladší vnučka asi 5letá, řekla jsem jí, že má v posteli bordel jako babička Boženy Němcové, protože tam měla plyšáky, korálky, čelenku, pastelky, knížky, kapesníčky, prostě, až na růženec vše, co si můžete představit, to ani ta Babička neměla! - ovšem mé vnučky se tomu mému výplodu tak smály, že to později občas použily)