čtvrtek 17. prosince 2020

Stížnosti

 Nerada to dělám, ale musím, 

milé KOČKY,

musím tady probrat, co mě v posledních dnech přinejmenším načuřilo. Sice bych měla adventně, smířlivě,  láskyplně očekávat příchod svátků, nejmilejších v roce, nicméně mě Česká pošta hravě přenesla do zloby a nepohody. A to hned dvakrát.

To bylo tak, milé děti, dala jsem si na Bazoš inzerát, že prodám hodně levně bydličasopisy, několik titulů a mnoho ročníků, byly jako nové, ale zabíraly místo. Ozvalo se mi několik zájemců, jeden si téměř všechny odvezl nakonec autem a myslím, že nebude litovat. Ovšem! - jedna paní, až ze Slovenska, pojala úmysl, že si koupí jedno konkrétní číslo a abych jí ho poslala. Nu a tady začíná a taky končí legrace s Poštou. Poslala jsem jí to v obálce jako dopis, na dobírku, stálo to mne 237,- Kč a ona mi po pár dnech napsala, že slovenská pošta si přisadila a ji to stálo kolem 19 euro! byla jsem z toho zděšená a kdybych to tušila, nikdy bych jí to neposílala. Sprostota pošty nezná mezí. To, aby měli páni nahoře velké platy, asi. Za ty peníze jsem jí to mohla dovézt vlakem! Složenka na peníze zpět mi došla až dnes.

Druhá událost je taky povedená, objednávala jsem letos většinu dárků přes internet, asi jako všichni, nu a od pondělí čekám na balíček, peníze připravené na stole, dnes mi přišel mail, že jsme nebyli zastiženi a že si mám na poštu pro balík dojít. Tůdle! Objednala jsem balík do ruky, tak jaképak chození, notabene do té fronty lidí bez roušek, co se tam, před poštou, ustavičně tvoří. Zavolala jsem tam a zítra to prý dovezou. Ještě, že se nejedná o zabíjačku! Paní na poště na moje výhrady, že jsme senioři a poctivě sedíme doma se jen moc hezky smála, Asi ví, že tu ten pojízdný pošťák/rošťák vůbec nebyl.

A to je - moje milé blogerky, pro dnešek všechno. Spadlo to ze mne a jelikož se z toho nestřílí, zapomenu brzy na to.

( s těmi balíky souvisí ještě jedna věc, která mi pije krev, ale co nadělám)... Nedaleko od našeho domu jsou kontejnery na papír, sklo a plasty, a myslíte, že lidi z našeho domu donesou kartony od balíků tam? ani náhodou, nacpou to do popelnic u domu, popeláři vyvážejí dvakrát týdně a popelnice jsou pořád přecpané, někdy mi připadá, že zdejší obyvatelé jsou tou chemií, co se tu vyráběla, přeci jen dost postižení!