pondělí 23. listopadu 2020

V Krumlově

Kdo nebyl v Českém Krumlově a nevložil nějakou fotku, jako by na blogu nic neznamenal. Je mi líto, že už tam tolik nejezdíme, ale pravda je, že jsem ho poznala ještě za totáče, kdy vypadal velmi opelichaně a otlučeně, i slovo Popelka by bylo tehdy jako přezdívka příliš honosné, jak tehdy Krumlov vypadal! Dokonce jeden svitek černobílého filmu s fotkami tu někde mám v krabičce.A uteklo pár let, mezitím jsme se tam jeli podívat sami, pak s partou, jindy s příbuznými a pak zase sami a najednou byla patrná ta změna, Krumlov se oblékl do krásných šatů a zas naopak začala ta tlačenice, která tu obvykle panuje. Modroocí, zeleno a hnědoocí, šikmoocí a další hosté se strkají a předbíhají, aby zdejší zámek na vršku či některou z těch půvabných středověkých uliček dostali do tabletu a nebo fotoaparátu či kamery v co nejlepším světle a ve správném úhlu. Letos se to hodně změnilo, coronavirus vše utlumil a i Krumlov ztichl a vyprázdnil své uličky, ztichly hospůdky,  krámky marně vyhlížejí nákupů chtivé  turisty ze vzdálených zemí, Vltava dál teče ve svých překrásných zákrutech a nevšímá si té změny. 

Milé KOČKY,

udělám, možná, některým, z vás, co ke mně chodíváte, radost, přidám fotky z tohoto města, ale vyberu ty starší, z jedné návštěvy před časem, i když mám i novější, ale co už. Vadí to někomu? Krumlov - láska na pořád. Na mém blogu byl už dříve několikrát, ale rád si sem opět jednou sedne.






























A víte, že jsem byla zvědavá i na Moravský Krumlov? o tom třeba někdy...

... tohle sem dám, aby tu na úterý něco bylo, když já tady nebudu, hihi.

Změny

 Vždycky, když se nechám ukolébat, že se nic neděje a je pohoda, něco se náhle přihodí. Tak nám před časem odešla do spotřebičového nebe lednička s mrazákem právě ve chvíli, kdy jsme odjížděli na malou dovolenou do Znojma. To byl mazec, odjezd jsme museli odložit o několik hodin. Koncem minulého týdne si postavila hlavu naše letitá kamarádka, krčící se v koutě koupelny, moje oblíbená přítelkyně, pračka. Mám ještě v oblíbených vysavač a několik dalších předmětů, ale že ty roky jejich věrné služby moc nepočítám, dokud se něco nesemele, překvapí mne jejich náhlý skon o to více. Tak nastalo dilema: dát ji opravit a riskovat, že to bude stát peníze a nevydrží dlouho, nebo ji obětovat a koupit novou, naparáděnou krasavici, ( nové koště dobře mete ) a udělat si tzv. radost? Měli jsme na to víkend, trochu jsme to probrali a nakonec jsme se dnes rozhodli pro novou.

Milé KOČKY,

vypadá to, že cejchy budu po převlečení už prát v novém spotřebiči a ať se, holka jedna načančaná, ukáže, co v ní je, ne? Dnes nebo zítra ji dovezou a tu bývalou si odvezou pryč. Chvilku se budeme navzájem očuchávat a seznamovat a hned ji zaúkoluji! Doufám, že věrné služby a bezchybný chod té nové brzy vypudí stesk za tou starou a nebudu litovat výměny! Pamatuji se docela dobře na chvíle, kdy jsem před dávnými lety měla možnost poprvé v životě pozorovat automatku u kamarádky a celý cyklus jsem seděla na okraji vany a čučela na okýnko s prádlem a mydlinkami. To byl, pane, program, kam se hrabe ČT 1!

Držte mi, prosím, palce, ať já i pračka spolu ve zdraví vydržíme spoustu let a zestárneme vedle sebe bez problémů.

Svěřila jsem se vám, že musíme mít pračku vrchem plněnou?