středa 19. května 2021

Občas se nedaří

 Právě jsme se vrátili a dám sem aktualitu, ale bude to na dlouho. Včera mě nenadchly novinky u paní doktorky, ale uvidíme, v září to bude 3 roky, co se na Vetřelce přišlo...večer jsem dostala křeče do obou nohou, v pravé do stehna a v levé do lýtka, řvala jsem jako tur, musela jsem se jít pořádně napít magnezie. Pak jsem usnula jako špalek. Několik dní jsem vítala slunečné a teplé dny a lákala manžela na výlet, vybral si dnešek! V září byl s autem na STK a do dnešního dne s tím neujel ani metr, prý, že potřebuje najet hodně km, aby dobil baterku. Já, naivka, jsem si myslela, že pojedeme podle mého scénáře, ale ... počasí nestálo za mnoho a jeli jsme spíš podle manžela, s tím, že se stavil na hřbitově v Kamenickém Šenově, aby tu zapálil rodičům svíčky na hrobě, mně zastavil až v Krásné Lípě, kde jsem si šla nafotit kostel, přilehlé zbytky starých, převážně německých náhrobních pomníků a pak jsme pokračovali do Rumburka ke hřbitovu, kde jsme uklidili hrob a zapálili svíčky. Zasadili pomněnky. Odtud už manžel spěchal směr Svor a Česká Lípa, jenže, jeden míní a situace mění, vyjeli jsme na Šébr, cestou několikrát hustě pršelo a chvílemi pro změnu bylo slunečno, byly krásné výhledy na okolní hory ( Jára z Rbk by mohla vyprávět )...na Šébru zácpa, dělají na nejvyšším místě nějaké přemostění vozovky, očumovalo tam asi 6-8 chlapíků v reflexních vestách, provoz sveden do jednoho pruhu a zablokováno z obou stran. Po delší době slabší povahy otočily, my také,  na zelenou jsme jeli zpátky, kde ale bylo ucpáno kamiony a nedalo se projet. Později přijeli policisté a jeden řidič v protisměru nezvládl situaci a vyváděl jako pominutý, asi ho něco pokousalo? Můj úmysl navštívit cíl na jih od Č.Lípy se rozpustil jako pára a za nějakou dobu se nám podařilo vrátit se do Jiřetína p.J. a dál jsme jeli na Rybniště, Chřibskou, Českou Kamnici a Žandov, Kravaře, Štětí a přes Mělník domů. Dobrá zpráva nakonec: domů jsme se dostali v pořádku, já sice bez splnění tužeb, ale na ty stejně jednou dojde, manžel dojel bez infarktu a auto s téměř dobitou baterkou. 

Milé KOČKY, tak mám v aparátu alespoň něco.

hřbitov v Kamenickém Šenově:





Krásná Lípa:






































A co mě napadlo při odchodu z krásnolipského hřbitůvku? devastace, přátelé, urazit hlavu z pomníku, to je borec, co? Takový člověk nemá asi moc vyžití. Nebo dělat si piknik na hrobech? Jedno místo, plné nedopalků a obalů od pití o tom tam svědčí.



Říká se do třetice : tak to je přesné, když jsme byli na cestách, dovezli mi balík, teď pro něj musím na poštu.

Jeden pěší výlet

 To jsme takhle počátkem dubna jeli vlakem do Chocerad a pak jsme putovali do Senohrab...chtěla jsem se podívat k zámku Komorní Hrádek, ale byl nepřístupný, neb je zabraný min.obrany a tudíž jsme museli vzít zadost jen procházkou kolem Sázavy. I tak to bylo fajn. 

Milé KOČKY,

chcete-li, pojďte se mnou nakouknout do této, v té době ještě holé, krajiny.