pondělí 4. ledna 2021

Jídelní lístek

 Dnes jsme si, konečně, udělali normální jídlo, a taky, že jsem si pochutnala! Uvařila jsem totiž zapečené těstoviny, k tomu okurkový salát a nejraději bych to snědla všechno, jenže polovinu nechám na zítra. Prvního jsme měli čočkovou kaši, druhého bramborovou a karbanátky, na Vánoce rybu a bramsalát, pětadvacátého španělské ptáčky s rýží a šestadvacátého přijeli mladí, tak byla letos místo kachny husička, červené zelí a knedlík. A denně kafíčko s pár kousky cukroví. Když tu byly pár dní vnučky, vařilo se podle nich, jeden den i švestkové knedlíky z tvarohového těsta, jindy květák a pak zas lečo.Včera jsem měla takové chutě, že jsem si musela udělat dvě topinky! A do toho kamarádka přivezla vzorek cukroví a dva druhy koláče.

Milé KOČKY,

k tomu na blogu kdekteré z vás samé dobrůtky a jelikož mi děláte laskominy, moje chutě jsou směsice sladkého, kyselého, ostrého a pálivého, jenže Vetřelec číhá a tak si musím dávat trochu pozor na stravu. Tuhle ráno jsem ho naštvala, dělám si k snídani občas vločkovou kaši. Někdy si zamíchám do jogurtu nějaká ta semínka a jiné, tzv. zdravé věci. Ať si zvyká! A jestli se mu u mne nelíbí, ať táhne a už se nevrací. Děkuji mu za návštěvu, ale stačilo.

( jestli bude na zítra navařeno, mohla bych toho využít a pustit se do té práce v kuchyni, hihi, schystám si tapety a lepidlo a štětec...a posílím chuť to udělat )











Všední den

 V tomto případě jde o všední den v Praze. To jsem si jednoho lednového dne v r. 2015 z nějakého, dnes už zapomenutého důvodu zajela do Prahy, sluníčko svítilo a tehdy jsem ani nezapomněla vzít sebou foťák! Skleroza tehdy o mne ještě nejevila zájem. Jelikož mám ráda vás, 

milé KOČKY

a také mám ráda Prahu, ráda vás prostřednictvím fotek seznámím.