středa 4. listopadu 2020

U telky

 Včera kvečeru koukal manžel na telku - prozradím jen, že ho vzaly záda ( vím, že bych měla napsat vzala záda ) - a bylo to na nějakém německy mluvícím televizním kanálu, tak jsem se přišla podívat, co ho vede ke sledování, když vím, že německy neumí a vtom jsem popadla fotoaparát a udělala několik snímků, 

milé KOČKY, 

dávali pořad o Alpách a několik míst jsem tam poznala...asi to byl notoricky známý most v oblasti Ticino??? ve Švýcarech. Manžel tedy zprvu koukal, co tady vyvádím s foťákem, ale pak to vzal, jako že každý je nějak ujetý a dokonce mi pořad malinko vrátil, abych si mohla cvaknout nějakou skálu pořádně. Napadlo mě totiž, že to bude pěkné koření do mého blogu, zase něco jiného - já si připomenu zájezdy do té oblasti a vám, některým, které jste to štěstí neměly, ukážu opravdu atraktivní místa. A zadarmo a bez trmácení v busu, no, neber to! Však dnes, v tomhle věku, už by to pro mne taky bylo složitější. Nejsem už žádný kamzík. Kdo chce a umí, může si u tohoto blogového příspěvku zajódlovat.


podobně jako v Mostaru tu odvážlivci skáčou z mostu:





















Na moji obhajobu: pořadu jsem si všimla až pozdě, je to z obrazovky, takže kvalita nic moc, a slibuji, že příště se zase  - pokorně - vrátím do Čech!



Méně známá místa

 Když se tak zamyslím, kde všude jsme cestovali a vymetali v Čechách různé kouty, vedle těch nejúžasnějších a všeobecně známých jsme navštívili také místa, která tedy nejsou právě obletovaná a přeplněná turisty, dovolím si tedy, 

milé KOČKY, 

když nebudete nic namítat, zde některá ta místa přiblížit. Třeba to někomu přijde vhod? Co já vím? Jen mi musíte odpustit, že pokud tam budu na fotce, není to právě aktuální foto a také období v roce nemusí být přesně stejné, jako nyní. 

Zkusíme to s dvěma místy na začátek pokusu: 

zámek Loučeň, + jedno místo v lese poblíž loučeňského zámku a pak nedaleký zámek Dětenice. Ty jsou spíše známé díky místní hospodě, kde se s hosty jedná hrubě a mluví se tu drsně, ale když se to lidem líbí, proč ne? Byli jsme v těchto končinách vícekrát, mnohé se za ta léta změnilo, třeba zrovna v Loučeni. Je tu mnohé v parku pro děti ( tedy, když zrovna není koronavir ) a stojí za návštěvu. Je tu i dost vysoké vstupné, nebo alespoň při naší poslední návštěvě bylo. No, nechme slov, pojďme na obrázky:
















Přiznám se vám bez mučení, že mi zdaleka nebude vadit, když si na svoji cestu tam také zavzpomínáte nebo se tam zjara vydáte.

Počítám s tím, že mi odpustíte, že jsem dnes propašovala jarní náladu do listopadového dne.