pondělí 14. října 2019

Na přidání

Hodně jsem uvažovala, zda se ještě rozepisovat k sobotnímu výletu do Německa, ale jo. Co mi to udělá, že?
Takže tady máte,
milé KOČKY,
přídavek.


Původně jsem nebyla vyznavačkou jednodenních nebo dvoudenních zájezdů, ale občas si ho střihneme, s některou z přítelkyň, i když bych raději dala přednost těm ,,vydatným,, - na nejméně 9 dní.
S těmi je teď dočasně konec.
Protože jsem začala do západní Evropy jezdit až ve svém vyšším věku, snažím se hodně stihnout a pak tedy vybírám místa, která mě zajímají, to je jasné. A mnohá místa v mládí vysněná už mě naopak přestala lákat, především z bezpečnostních důvodů a kvůli mému současnému stavu.
V Landshutu jsme před časem byly s Janou a mou švagrovou, jak již bylo řečeno, na dvoudenním adventu, kdy jsme navštívili první den města Augsburg a Ulm a druhý den Mnichov a právě Landshut - kam jsme přijeli až pozdě odpoledne, takže ty - jak s oblibou říkám - velké Slavonice měly potmě nebo lépe řečeno za večerního osvětlení zajímavou atmosféru a zatoužila jsem je vidět ve dne, případně v létě.
Nu a nyní na to došlo.Tehdy se na zdejší hrad ani nešlo.
Taky jsme tehdy nějaký čas strávily s Janou na náměstíčku se stánky na tradičním adventním trhu a nyní jsme měly čas na procházku kolem řeky a věnovaly jsme se i prohlídce jednotlivých domů.
Já osobně ráda prohlížím různé staré středověké desky a náhrobky na zdech kostelů. Taky ty pěkné vývěsní štíty, o tom jsem již vícekrát psala.Ty mi u nás dost chybí.A funkční fontány a různé vodní prvky.
Dost povídání, přidám nějaký ten obrázek: