čtvrtek 16. března 2023

To nevymyslíš

 Manžel o mně říkává, že co já zažiju za týden, jiný nezažije za půl roku. Nevěříte? - milé KOČKY, děláte chybu.

Tak zrovna včera, středa, sluníčko od rána svítilo a já jsem si uvědomila, že potřebuji něco v Rumburku vyřídit, dlouho jsem to odkládala, manžel stejně nemůže zatím řídit auto, proto jsem si řekla, že vyrazím vlakem na sever. Muž mi našel spoj s odjezdem sice až v poledne, ale do osmi, že budu doma.

Domníváte-li se, že jsem si hrkfrk zajela do Výběžku, tak na to zapomeňte, prosím. Vlakem jsem dojela do Všetat! - pak nás nastěhovali do busů a odvezli nás do Mladé Boleslavi, výluka. Tady paní průvodčí povídá - pojeďte s námi vlakem do Bakova ( vlak pokračoval z MB do Turnova a Ž.Brodu). V Bakově budete mít přípoj. Přijedeme do Bakova, původní vlak odjel a nikde nikdo, vlak směr Bělá, Česká Lípa a Rbk byl pryč. Jediný, kdo o ničem nevěděl, byl výpravčí z Bakova! Tak jsme čekali na další spoj. Poté už vlak jel až do Rumburka a byl čistý a vyhřátý.

A já? - fotila jsem o stošest a dnes tu budou samé momentky z rozjetého vlaku, takže nechci slyšet žádné nářky, že mám rozmazané fotky, to je jasné, že mi krajina neposečká. Na jednom kopečku v lese stály dokonce dvě srnečky a taky mi vlak nepřibrzdil, ti nádražáci nemají žádné ohledy ke starým, fotoaparáty obtěžkaným dámám!

Prostě si dnes, milé blogerky, budete u mne muset vzít kousek kinedrylu a ještě, že ta okna vlaku nebyla příliš špinavá. V 15.20 hod. jsem vítězoslavně  vjela do města R. a už rovnou jsem se zajímala o cestu zpátky, původně jsem si řekla, že pojedu přes Německo do Děčína, pak rychlíkem Děčín Praha a poté busem domů, ale to by trvalo dlouho, nechala jsem se paní v pokladně přemluvit na rychlík Rumburk - MB a zde přestup na MB - Nera - tedy směr Praha. ( povídala, že výluka večer už nebude )

Takže po vyřízení radostných záležitostí jsem v 17.12 hod. dala městu Rumburek sbohem, zapadající sluníčko za Dýmníkem mi zamávalo a skrylo tvář za černý mrak. Jako by tušilo ...

Za chvíli se setmělo, jelo se plynule až do Bakova a zde...vlak zastavil a čekal... a čekal...po chvíli přijel od Turnova jiný a také čekal, to už jsem tušila zradu. A taky jo, přišla průvodčí a prý: po trati běhá sebevrah a policisté ho honí a snaží chytit, ( jako by si nemohli hrát jinde) - a my jsme tu chytli zpoždění nejméně 40 min., lidem ujely přípoje ve Všetatech, v Nera a dalším lidem v Kolíně.

Jediný motoráček, který počkal, byl ten z Nera směr Brandejs a  na Čelákovice.Tak jsem se svezla až do města N. 

Jedna rada: ještě, že jsem měla koupený lístek na všechny druhy vlaků, mladík, který se mnou čekal na vlak v Bakově odpoledne, měl jen na jeden druh dopravy a chtěli po něm v jiném vlaku znova platbu! to víte, teď jezdí České dráhy, Arriva a nějaké německé soupravy, aby se v tom čert vyznal.

Kdo dočetl až sem, může se odměnit mými rozpustilými ( rozevlátými? ) snímky.



pohled na oba Bezdězy:





jsme téměř v Doksech:



v dáli Ralsko:







odjezd ze Svoru:






zastavení na Jedlové:






vyjíždíme z Krásné Lípy:



křižovatka v Rumburku:






Cestou domů jsem si vzpomněla ( na tabuli tam naskakovalo datum ) že je to přesně 40 let, co jsme se stěhovali ze Šluknovského výběžku do Nera.