neděle 3. července 2022

Žádná nuda

 Aby to tu nebyla žádná nuda a zachovala jsem prázdninovou atmosféru, našla jsem pro vás, milé KOČKY, fotky zase z jiného soudku. A že je ta neděle, podíváme se do kostelů. Totiž, jak už jsem před časem o tom psala, když jsme jely s Marcelkou, mojí kamarádkou, na zájezd do Francie, s ní konkrétně do Pikardie, povídal jí její francouzský zeťák, co tam budete dělat, tam nikdo nejezdí. Jak se hoch mýlil!

Zájezd měl název Pikardie - Ardeny, začínal ve Verdunu a to byla opravdu škola - tam by měli povinně a často jezdit všichni váleční štváči!Podívat se na fotky z 1.sv.války!

Města jako Laon, Amiens, Arras, Soissons, Saint Quentin, Beauvais, Bologne sur Mer, Calais, Saint Omer a další se nám líbila a těch památek, co jsme viděly! Jistě nikoho nepřekvapí, že jsme si prohlédly též katedrálu a další věhlasný kostel v Remeši. 

Co kdybych některé ty fotky tady vystavila, aby si mohla udělat představu o tamním kraji i leckterá z vás? Souhlasíte?
























K pomníku bitvy u Kresčaku jsme dojeli 4.7. a okolo zrálo obilí:












Devět dní jsme poznávali katedrály, staré kostelíky, náměstíčka, hrady a zámky, Compiegne, pevnost v Sedanu, pluli po jeskynním jezeru na lodičkách a završili zájezd v Aachen ( Cáchy).

Tento hrad  Pierrefonds je z pohlednice, neb letecké snímky ještě neumím: kvůi němu jsem tam chtěla!!! a uvnitř jsem fotila snad všechno...


dlouhatánský hrad v Bouillonu:


Moc pěkné to tam bylo!Pak není divu, že bych nemohla říct, zda se mi víc líbí ve Francii nebo v Itálii.