čtvrtek 9. září 2021

Co můžeš vidět v metru

 Přeruším tímto dnešním, už druhým příspěvkem, sled reportáží ze zájezdu do Švábska ( nebojte, zítra tu bude další ) a dám sem jednu aktualitu:

Jela jsem dnes ráno, milé KOČKY, k doktorce na Karlák a tak po vystoupení z busu na Ládví hupky dupky do metra a sedím, bezcílně bloudím očima po podlaze a zaujaly mě: černé, semišové kozačky do půli lýtek u jedné svěží slečny. Krásný na ni pohled, hlavně pro pány, nožky měla štíhlé a dlouhé, sukni naopak krátkou a tak mi přeběhlo hlavou, co tu ještě můžu vidět?

Hodně ještě sandálků, spousty tenisek, sukně krátké, dlouhé a kraťasy i dost rozervaných džín. Zvednu oči a samé roušky. Pár lidí s kufry a batohy, ti mizí na Hlavním nádraží, aby stihli spoj...jinak samé běžné cestující, oči zabodnuté do mobilů...

Na I.P.Pavlova se vleču k tramvaji a posléze vystupuji, abych po rozbitém chodníku docválala na Karlák.Takový můj obyč čtvrtek.



Připadala jsem si jako v naší ulici. Což o to, já to nějak prokličkuji, ale ti lidé o berlích, aby měli raději křídla.

Knihovna klášterní

Kdybych už podobné knihovny dříve neviděla třeba na Strahově nebo v Broumově, ( i jinde ), asi by mi brada upadla. Takový dojem to na vás, 

milé KOČKY, 

udělá, když vstoupíte do této barevné, staré, knihami napěchované místnosti.

Wiblingen - klášterní knihovna - seznamte se:













mniši tam měli i takovou malou zašívárnu! ...