středa 28. června 2023

Tak málo?

 Včera, v úterý, měl manžel svátek a dohodli jsme se, že si místo oslavy uděláme výlet. Byl v mé režii a vymyšleného jsem měla tolik, že manžel odpoledne zasáhl do programu a jel a už nezastavoval...takže, splněno bylo tak na 70 - 80 procent! Tak málo' Nakonec jsem to uznala, že on, jako řidič, má víc ,,naložíno,, než nějaká hvězda s foťákem, co se nechá vozit.

Milé KOČKY, 

třeba se na místa, která jsme nestihli, podíváme jindy. I tak jsme se stavovali na některých  poněkolikáté, ale když ono se vše mění a já, když už jedu okolo, chci změnu vidět.

Ale popořadě: kdesi jsem se dočetla, že v Chroustovicích je zámek, sice nepřístupný, že má krásnou zahradu, inu, jeli jsme nejprve tam.Jenže ouha, nepustili nás ani za bránu, prý bychom museli být objednaní, paní za mřížemi mi nebyla schopna vysvětlit, proč bychom tam nemohli teď a objednat se na místě. Prostě ne. Ani moje kňoukání, že jsme přijeli zdaleka  nepomohlo, prostě tam nebyl žádný chlap, abych na něj vybalila poslední zbytky šarmu - vyfotili jsme tedy zámek od brány a jeli dál. Jejich chyba!!!



Minuli jsme Vraclav, kde jsme výletovali vícekrát a zafotila jsem si zase až na místě, které má veliké půvaby: Kostelík a zvonice Veliny. Jak já jsem se na toto místo dlouho třásla a nyní se mi poštěstilo!














toto je snímek plakátu:



Odtud to bylo jen kouštíček do Borohrádku, kde jsme kdysi sice už byli, ale nyní jsem šla cíleně za zvonicí:







Následoval přesun do Kostelce nad Orlicí a do zámeckého parku v Častolovicích ( období růží ) - bude tady podrobněji zítra - 




a poté do cíle - Rychnova nad Kněžnou: 







opravený kostel od Santiniho:



K.Poláček - Bylo nás pět



Přes Dobrušku a Opočno do Královy Lhoty na chuťovku: ( díky Alenko/Signoro za info - víš jak dlouho jsem to nosila v hlavě? )









píše se: Výrazná dominanta okolní krajiny. Původně gotický kostel je připomínán r. 1344, r. 1641 vyhořel. Současná podoba kostela v barokním slohu pochází z r. 1771. Okolo kostela se nachází hřbitov, který je obehnán kamennou zdí značné historické hodnoty.

Ve Smiřicích mi můj oslavenec přestal fungovat a nesundal nohu z plynového pedálu. Tak se jelo domů. Prý už pro dnešek stačilo.