úterý 12. července 2022

Náhradní program

 Milé KOČKY, dnes máme už úterý a to 12.7.22, já jsem od včerejška na cestách, vrátím se někdy v neděli a strážcem našeho krbu doma se stal na týden manžel. S kolegyňkou Janou jsme si koupily zájezd do Slovinska, sice původně jsme měly jet do Hanzovních měst Německa a několik dní strávit i v Dánsku, ovšem zájezd byl zrušen a tak jsme sáhly po tomto. Ve Slovinsku jsem již v r.2008 byla a moc se mi tam líbilo, tak si to zopakuji a pouze místo mého muže jede se mnou tentokrát kamarádka. K radosti jich obou! To by bylo na úvod.

Protože jsem s vámi, návštěvnicemi mého blogu, spojená pupeční šňůrou a nerada vás tu nechám jen tak, rozhodla jsem se, že na každý den, kdy budu pryč, předpřipravím vám tady nějaké střípky ze zájezdu do rovněž pěkné krajiny a to do Normandie, přesněji řečeno některých zahrad tam navštívených. Protesty budou zbytečné, neb je uvidím stejně až v neděli 17.7., do té doby nebudu na počítači ani náhodou, ale mohu slíbit, že budu fotit pilně, abych vám ze Slovinska přivezla ty nejzdařilejší pohledy na tamní přírodní krásy, o které se hodlám po návratu na blogu podělit.

V pondělí 18. a v út 19.7. budu mít napilno s doktory a pak se vrhnu na zpracování přivezených fotek a nahrnu to na vás! Těšte se. Program zájezdu je hodně bohatý.

A nyní k tomu zájezdu do Normandie, byl pro mne již druhý, ale zase jinak pojatý, než ten dřívější: samé hrady, zámky a jejich krásné zahrady. Připravte se na moc pěkná místa:

pro dnešek jsem vybralaměsto Senlis






a nedaleký zámek Chantilly:






U tohoto zámku je věhlasná konírna nebo jízdárna, zapsaná v UNESCO, ale nic bližšího k tomu vám nesdělím, neboť jsme tam nešly, my jsme si dopřály prohlídku zámku a procházku zámeckým parkem.

Na zámku:





Na shledanou zítra: