pondělí 28. listopadu 2022

Nedělní odpoledne

Milé KOČKY, stejně, jako jsem psala kamarádce ještě v neděli večer, napíšu to zde na blog:

najednou jsem si po nedělním obědě řekla, že si vyjedu na výlet, ( sluníčko svítilo! ) původně jsem si myslela, že pojedu do Holešovic a odtud vlakem kousek za Prahu, ale metro nejezdilo a k dispozici z Ládví byla jen tramvaj dolů do města, tak jsem se rozhodla, kam mě MHD pustí, tam pojedu.Tudíž jsem se ocitla u Bílé Labutě, tam jsem se chvíli motala naproti býv.Rudému Právu a koukala jsem na novou výstavbu ( je divná ) a pak jsem šla na most ke Štvanici a nafotila nějaké snímky od vody. Poté jsem se vydala staroroměstskými uličkami a Ungeltem na Staromák a ve 4 odpoledne, když rozsvítili strom ( letos podezřele malý a prý z Kytlice ) jsem odešla na Václavák, kde byla pěkná výzdoba a pak tramvají na Ládví a chytla jsem zrovna bus k nám. Bylo 17,15 a tma jako v ranci. 
( Už když jsem kolem 14té hodiny přijížděla na Ládví, bylo slunce pod závojem! )
Fotila jsem, ale žádné zázraky se nekonaly. Orloj z boku nic moc. 
Tak jsem toho opět nachodila docela hodně, lidí jako na Jarmarku, hodně cizinců, cukrárny plné, hospody praskaly ve švech, lidi mají peněz!
Dnes to domácnosti vynahradím. 
Na blog dám tuhle výpravu na dvakrát, abych mohla zveřejnit více fotek. Až ke Staromáku jeden díl a zítra, v út, zbytek. A musím se přiznat, že na Václaváku se mi to líbilo víc.
Lákala jsem k setkání vnučku, ale měla školní povinnosti a kamarádky taky byly vytížené...







elegantní otočka:




















najednou, v odrazu, má kostel sv.Klimenta věže dvě!:


takový skromný lustr:







Ungelt:











Zítra bude pokračování, milé blogerky...