sobota 8. května 2021

Nezmokly jsme, už jsme tu

 Vlastně první, letošní, pěkný výlet, hodný toho názvu, se mi přihodil dnes, osmý den května a hned se tááák povedl. ( co na tom, že jsem v předstihu na dnešek připravila jiný příspěvek? ) Ráno jsme se sešly s Janou a na nádraží jsme přistoupily do vlaku,. kde už číhala jiná kamarádka, Marcelka. Jely jsme přes Všetaty do Üstí n.L. západ,  tady, po přestupu, jsme dojely do Teplic v Čechách. Den jako malovaný, ani horko, ani zima, jarní sluníčko hřálo a všechno bylo, jak má zjara být: kde co kvetlo a mladá zeleň se nám převelice líbila. První, pro fotku vhodné místo, bylo kupodivu už na nádraží, kde byla v hale pěkná výzdoba. Vydaly jsme se k Botanické zahradě, kde jsme si daly kávu a dort, pak jsme poběhaly venkovní expozice a litovaly, že dosud nejsou přístupné skleníky. Odtud jsme se vydaly na tůru do lázeňské zóny a poté k zámku, na náměstí a později na nádraží, kde jsme přivítaly rychlík z Chebu do Prahy, v Holešovicích na metro a na Ládví a hned jsme měly bus k dispozici, jako by to někdo naplánoval, takže jsme byly za světla doma. Teplice se mi líbily víc, než bych čekala, opravdu ošklivé domy jsem tam viděla snad jen dva. Překvapením pro mne byly i trolejbusy, které jsem znala z mládí v Děčíně. ( tehdy však vypadaly jinak ) Byla skvělá viditelnost a tak není divu, že obrysy Krušných hor byly ostré.

Můj dojem? spousta krásných vil, opravené fasády domů, množství různých, funkčních fontán, sochy, parky, za mne jednička!!!

Milé KOČKY:  pojďme honem na fotky: 




























V Botanické:














a mnoho dalších...

Svátek

 Dnes je sváteční den, i když za nás byl ten další, a pro mne stejně 9.květen zůstal důležitý, protože moje sestra porodila 9. května svoji první dceru a bylo to mých rodičů první vnouče, a to z paměti nikdo nevymaže. Jak říkal později můj otec: ty jsi udělala maturitu, ona porodila dítě a obě jste zdárně složily zkoušku dospělosti. ( v květnu 1966 )

Milé KOČKY, 

rozhodla jsem se na dnešek udělat divnou akci: dám sem výběr fotek, pořízených z různých cest do Prahy, co Vy na to?




















Třeba se vám bude chtít tu Matičku Prahu navštívit?