pondělí 18. ledna 2021

Průrva

 Průrva Ploučnice, pro některé známé místo, hlavně vodáci ji znají. Já, ač jsem u Ploučnice narozená a vyrostlá, podívala jsem se k tomuto místu pod hradem Ralskem docela pozdě a ještě k tomu v zimě! Ono se to tu jmenuje Noviny pod Ralskem, abych nepletla ty, co jsou zdaleka a nemají o tomto místě potuchy.

Docela se hodí, v této pro mne nepříjemné době, dát si sem nějaké zimnější fotky, že

milé KOČKY.

Až se zase bude cestovat, a já věřím, že ten čas nastane ještě za mého života, zase si najdu nějaký kout, kde se mi bude líbit a kde se bude dobře fotit. Tyhle jsem pořídila jednou, když jsme jeli s mužem na Oybin a cestou zpátky jsme si udělali zajížďku.













Údajně tam někde bylo kdysi mlýnské kolo, ale na mně nechtějte, abych vám řekla, jak a kde bylo osazené.

 Tento výlet a taky Průrvu u Břehyně, kde se pravidelně zastavujeme cestou do Doks nebo dál k Mimoni,  mi onehdy připomněla svým příspěvkem Jitka, Bylo to naše oblíbené místo (u Břehyně) už před dávnými lety, ale teď ho máme ještě raději, neb se tam dá koupit kafíčko a zmrzlina. Ale zas tam bývá hodně lidí. To si jeden nevybere.


A další, taková Průrva je u Novozámeckého rybníka, už jsem ji dávala na blog vícekrát, a nedávno jsem zjistila, že poblíž je ještě jedna, menší a na tu se, cestou na Českolipsko, v dohledné době s aparátem chystám. 


Chci překvapit manžela, neb o ní nemá - zatím - tušení. A to do Pekla, u Zahrádek, na bledule, jezdíme každé jaro. Ne trhat, fotit.