úterý 10. května 2022

Jsem zpátky

 Ty návraty! Milé KOČKY, zájezd do Holandska se vyvedl, byl krásný, přálo  nám počasí, náročný ( cesta přes noc busem není pro každého ), viděli jsme toho docela dost, ale, třeba zahrady bych brala na celý den a ne jen na pár hodin. 

Program byl následující:        Ve čt 5.5.22 pozdě odpoledne odjezd, 

v pátek ráno Burza květin v Aalsmeeru, pak celý den v Amsterodamu, dojezd na ubytování v městečku Breda.

Další den: sobota - Kinderdijk -  skanzen větrných mlýnů, odtud Castel de Haar, hradozámek na okraji Utrechtu, též prohlídka jeho zahrad, poté město Utrecht a návrat na ubytování.

Třetí den: neděle - kufr do busu, a jede se do Keukenhofu na kytky, tady málo času, já bych tam vydržela mnohem déle!!!, poté návštěva městečka Delft s jeho fajánsí, odtud okraj Haagu : Madurodam - neboli Holandsko v miniatuře, a na závěr Scheweningen - přímořské lázně ( včera tam foukal studený a silný vítr a opravdu léčí - vyléčil mne z chuti tam strávit dovolenou! )

...pak si jen kvečeru  říci, že všechno hezké někdy končí a naskákat do busu a nechat se odvézt přes kus Evropy do ČR. A rázem je pondělí ráno, máte po zájezdu a zůstanou vám jen vzpomínky a fotky. Ze strategických důvodů nebudu psát o tom, že příjemný byl pan průvodce, se kterým jsem nejela poprvé a jak milé bylo setkání s některými účastníky zájezdu, neb byli loni v srpnu na stejném zájezdu v Polsku, kde jsme se seznámili. A naopak, jak někteří také cestovatelé byli nepříjemní. Nu, i s takovými lidmi musíme pracovat. Cestu organizovala CK Mayer Crocus.

Nebyla jsem tam poprvé, ale byla jsem tam ráda.Prvně to byl před mnoha lety Benelux s dcerou, podruhé Benelux s Janou ( tehdy nám, bohužel, často pršelo ) a nyní jen Holandsko - super počasí.

Tady ochutnávka, co bude několik dní následovat u mne na blogu:











Slibuji vám, milé KOČKY, že se vás pár dní budu snažit zásobovat snímky z této cesty: vaše Jiřina Hanzelkozikmundová.