čtvrtek 2. prosince 2021

Ztráty

 Tak už nás opustil i pan Miroslav Zikmund, je mi to, milé KOČKY, moc líto, to byl člověk, jehož knihy   ( které napsal spolu s nerozlučným Jiřím Hanzelkou ) jsme měli a máme doma, četli jsme je se zatajeným dechem a ani ve snu by nás tehdy nenapadlo, že Češi budou jednou běžně jezdit po Evropě, do Egypta, na Island, do jižní Ameriky, do Spojených Států a na Nový Zéland. Že v Chorvatsku budou jako doma. Že výraz doložka nebude jasný mnoha lidem.

Dožil se krásných 102 let a budu na něho a jeho cesty po světě ráda vzpomínat.

Jiřina z N.

Střípky

 Vážení a milí, vítám vás opět na mém blogu, milé KOČKY,

napadlo mě, že k tomuto datu se vážou vzpomínky na naše spanilé jízdy s Janou na adventní zájezdy, střídavě do Německa a do Rakouska, případně jinam.

Z jednoho takového, jak jinak, než zdařilého zájezdu sem nyní dám pár střípků, já jsem totiž nadšenec a foťák obvykle přivezu plný - protože fotím úplně všechno. A to je za dva až tři dny hodně věcí k vidění:

nu, posuďte samy...

u pekaře:


Schwäbisch Hall:





Rothenburg o.d.T.:























Kdyby byl někdo zvědavý, co si tam tak kupuji nebo odtud přivezu, klidně to zveřejním: 

dojmy, fotky, vánoční ozdoby, pražené mandle pro své blízké, dříve, když byly vnučky malé, jsem neodolala a koupila i nějaké ty dárečky jako medvídka, a já sama se tam musím ubránit pocitu, že si musím koupit kdejakou plechovou krabici, kterých tam mají spousty a jednu hezčí, než druhou. Krásné ubrousky, nějaké to sladké pokušení...a dříve? i svařáky byly. Jednou jsem vezla embosovaný váleček, zkrátka takové ty věci pro radost. A také poznání sousední země, jejích zvyků a s radostí se vrátím domů.