pondělí 21. března 2022

Knížky

 Moje postelové aktivity se často odehrávají ve dne, či spíše odpoledne nebo pozdě večer, kdy už je klid a konkrétně: jsou to záležitosti velmi příjemné ( už narostla zvědavost? ), uklidním obecenstvo: jde o čtení knížek, preferuji být zachumlaná v dekách a podložená polštářky.Na dosah nejlépe s kávičkou nebo čajem.

Milé KOČKY, 

máme jasno o co kráčí a nyní si dovolím sdělit, které tituly mne velmi příjemně oslovily v poslední době:

Už jsem se zmiňovala o knize Pod toskánským sluncem, byla jsem jí okouzlena! to je asi nejstručnější charakteristika této knihy z mé strany, která se čte snadno, lehce a jediné těžké je se od ní odlepit, když potřebujete doma něco dělat. Popisuje koupi statku jedné Američanky v části Toskánska a vše s tím spojené, neváhejte a ponořte se do stránek. Nedalo mi to a pátrala jsem o zájezdu, který jede do této oblasti a zjistila jsem, že jsme s Janou už byly před několika lety velmi blízko!!!

Další krásné dílo, které mne polapilo a to hned vzápětí je od Petera Mayleho , 6 x 14 x 22 cm a 700g nádherného čtení o Provenci, jsou to de facto tři knihy v jedné, Provenci - oblasti ve Francii, kde se téměř každý zamiluje a to nejen do krajiny, do jídla a do zdejších bylinek, vůní a skal, vinic, ovocných sadů, ale i do levandule, do slunce, do historie a památek, do tržišť s úžasně čerstvými výpěstky, sýry, vínem, rybami, do kaváren a dortíčků, čtení veselé a vtipné, na každé stránce zajímavé a originální... komu by tato kniha nebo jeho další díla byla málo, otevřete si Marcela Pagnola Jak voní tymián. Ta mne uhranula už před lety.

Viděli jste film Dobrý ročník natočený podle románu P.Mayla? 

zmiňované knihy:


pár mých fotek z Toskánska:























památky po Etruscích:


pár snímků z Provence:
















Přeji vám všem krásné dojmy odevšad, třeba i z Horní Dolní, vždyť i u nás je tak krásně. A vám, milým blogerkám, vášnivým čtenářkám a čtenářům přeji šťastnou ruku při výběru knih.