čtvrtek 4. července 2024

Usazeno v hlavě

 Když jsme jezdili ( a doufám, že ještě budeme jezdit ) k p.Brožovi do jednoho statku v obci poblíž Adršpachu, řekl jednou při nějaké debatě, že byl v městečku Lwowek Slaski a že se mu tam líbilo.. Vyprávěli jsme mu totiž, kde jsme byli ten den v Polsku na výletě autem, když jsme u něho zase jednou trávili část dovolené. Mně se takové info okamžitě zahnízdí v hlavě a nepustí - a po letech se to konečně povede, že se při nějaké příležitosti na místo podívám, pokud ovšem v mé představě stojí za to. 

Takže jsem dlouho plánovala tento výlet a aby se nejelo jen tak, nazdařbůh, přihřála jsem si polívčičku a vymyslela rovněž zastavení  ve Frýdlantu v Čechách ( nebyla to zdaleka naše první návštěva těchto míst na českopolském pomezí ), v oblíbených Hejnicích,  lázeňské Libverdě, asi znáte Obří sud...zastavili jsme na příjemnou procházku v Gryfowě Slaskim, a pak už nás vítalo městečko - cíl - Lwowek Slaski a co následovalo? pěkně zase domů. Vyhlédla jsem si na to den, kdy nehrozily deště, bouřky, vedro a ani následky léčby na onko. 

Ten den a dočasná neschopnost mého muže mi příliš odporovat nastaly v úterý 2.7.2024. Jupíí. Naše stařičké autíčko, manžel a já jsme se rozjeli vstříc dobrodružství. Přibrali jsme Janu, aby netrpěla doma nebo v práci...( je to jen vtip - snad to její manžel nečte ).

Milé KOČKY, jakpak to dopadlo? zkuste hádat podle mých snímků z právě odjeté cesty: zkuste si tipnout, zda jsem se vrátila spokojená:

Frýdlant: pěkně po ránu a ještě za hrozby temných mraků tentokrát to bylo bez návštěvy hradozámku - 



tady jsme si potykali s Albrechtem:
















Hejnice: měli jsme štěstí a viděli jsme mimo jiné i zdejší křížovou cestu, kterou nám paní správcová ukázala...ukážu i pár fotek z baziliky - těžký výběr z mnoha snímků


















Zítra se podíváme přes hranice -