úterý 13. srpna 2024

Na zájezdu - čtvrtý den

Přecházíme do druhé poloviny zájezdu a to, milé KOČKY:

 4. den zájezdu

LUBLIN – jedno z nejstarších polských měst s bohatou kulturou. Procházka Starým městem, Krakovská brána, městské věže, Tržní náměstí. Na nádvoří Lubenského hradu navštívíme překrásnou gotickou kapli s mimořádně cennými byzantskými malbami z roku 1418.
 
( focení je v těchto starých kostelích dovoleno, ale bez blesku a není tam moc světla! počet návštěvníků je omezen a na určitou dobu...)





















KOZLÓWKA – zámecký skvost s překrásnými zahradami. Barokně klasicistní rezidence Zamojských náleží k nejlépe dochovaným šlechtickým rezidencím v Polsku. Zámek obklopuje barokní, geometrický park s hrobem napoleonských vojáků a krásnou fontánou.



z této strany byl balkonek už osázený soškami andělíčků a z pravé strany zámku, vedle kaple, na tom pracovali a anděly měli složené na oploceném prostranství - tak je můžete vidět mnou vyfocené - připravené vystavit své tlusté prdelky na odiv nad zábradlím
 







 v jednom koutě zámku probíhaly opravy a andělíčci čekali na umístění na střeše: 
v zimě jim umrznou pr..lky.





Na všech zámcích, kde jsme měli komentované prohlídky, jsme směli fotit bez blesku a máme hodně fotek, ale nebudu je zde dávat, bylo by toho moc...je to samý pánský pokoj na kouření, dámský budoár, obrazy, vázy, šavle, vykládané podlahy, štukované stropy a křišťálové lustry...nábytek s tajnými šuplíčky, jídelna s honosným nádobím, pikantní historky a upozornění, že smíme šlapat jen na místa s kobercem.

následoval tradičně odjezd na ubytování...