sobota 5. února 2022

Co k tomu říct?

 Zařekla jsem se kdysi, že nebudu na svůj blog dávat názory na politiku a jen zcela výjimečně tak dělám: onehdy mě v noci, když občas nemůžu spát, napadlo, proč se pánové Putin a Biden, když mají rozpory, nesesednou u stolu a zdravě si to nevyříkají mezi sebou? nebo, kdyby se nedohodli, nenavlíknou rukavice ( víte jaké? ) a nepobijou se mezi sebou, pískat by jim to mohl třeba K.Vémola, ten se v tom přeci vyzná. A nemuseli by mne a vás strašit, kecy o válce nemám ráda, nechci, aby mi nad hlavou lítaly rakety jakéhokoli doletu, sakra, buďme rádi, že od války tu je relativně klídek!  ( no, na Balkáně by si ten termín jistě opravili ).

Milé KOČKY,

nechápu, jak může v dnešní době nějaký politik, a někteří naši už také, mluvit o válce jako o chlebu? To zas potřebují zbrojařské koncerny více vydělávat? prodávat nějakým vyprovokovaným válčícím stranám, nejlépe oběma, zbraně a nebrat ohledy na lidi? Proč si na Ukrajině raději za ty peníze, které by to stálo, nekoupí něco pořádného? Podívejme se do Sýrie, jak to tam vypadá a co ta léta vedená válka komu přinesla? 

Je mi z toho nanic, mám dvě vnučky a chci, aby žily v míru a v klidu, když se ohlédnu zpátky do mého života, byly sice divné situace za těch více než 70 let, ale - tady se nestřílelo a měli jsme co jíst. Pan prezident USA by si měl zamést na vlastním dvorku a hlavně, oni tam válku nemají a tak mu to jinde, pokud vše rozstřílí, bude asi šumák. O tom druhém machýrkovi raději nebudu nic psát, abych nedopadla jako Vrbětice.

Jak říkávala moje obyčejná babička, někdy by politici potřebovali dostat pořádný pohlavek, aby se vzpamatovali. Takový, jako od Macka.

Tak se, moje milé blogerky a blogeři opatrujte a mějte se hezky. Snad tato divná zima plavně přeskočí laťku do jara a budeme se mít zase o kousek líp. A slibuji, že se s tématy na blog vrátím k cestování, i když, cesta na Ukrajinu mi opravdu nehrozí.

Vaše Jiřina z N.