pátek 22. července 2022

U moře

 Poslední den zájezdu jsme měli naplánovanou návštěvu městeček PIRAN a KOPER na pobřeží. Kdo by nechtěl ke slané louži? Vedro bylo kolem 32 - 34 st. a tak jsme tomu výletování po památkách moc nedaly, my dvě s Janou. Vylézt na  kopec na hrad a procházet se po hradbách jsme vzdaly, Jana už zde byla dříve s manželem, já jsem jen vyběhla ke kostelu, který vévodí celému Piranu a daleko více času jsme strávily pod slunečníkem v cukrárně se zmrzlinou a kávičkou, případně procházkou kolem moře po nábřeží.

A vůbec: posedávání u pivka Laško temné nebo u kávy, zmrzliny či krémšnitu nám šlo. Po celý zájezd! Na to jsme kabrňáci. Ale umí si někdo představit, že by si tam nedal zmrzlinu?

























Milé KOČKY:

Slovinci mají bohatou historii a ne vždy vše bylo krásné a zalité sluncem. Různé pronárody tam přišly a vzaly si, co se jim líbilo a táhly dál. Pobřeží nyní mají Slovinci jen kousíček,  mezi Terstem a Istrií, diví se někdo, že si tam připadám trochu jako v Itálii ? - některé domy, množství skůtrů a jiné vlivy --- chtělo by to více dní na prozkoumávání.

Zájezd byl na 7 dní, ale de facto byl pětidenní, první a poslední den jsou na přejezdy.