čtvrtek 18. ledna 2024

Sbohem, sladké sny

 Někomu to možná bude připadat směšné, že v mém věku mám ještě docela dost plánů a nápadů a to nejen na cestování. Ale jak tak pozoruji dění ve světě a blízkém okolí, dává to mým snům, myšlenkám a ideálům pěkně zabrat. Díky paní Merkelové a podobným lidem se ukazuje, že cesty do západní Evropy jsou sice nyní pro nás dostupné, ovšem co nás tam případně čeká, neví ani Alláh.Nezastavil nás vlastně ani covid, jen vše zpomalil, případně změnil priority, ale současné dění na Středním Východě mi nahání husí kůži - do hlav některých nových obyvatel západních zemí nikdo nevidí - oni do mé také ne. Co je mi platné, že chci vidět Frísko, Makedonii, ještě asi tři oblasti Francie a případně další státy Evropy, když není zaručeno, že se vrátím pouze s příjemnými zážitky, kupou fotek a opálením.

Milé KOČKY, opravdu nebudu otevírat diskusní klub na téma, co by jiný za to dal, že se ho v Británii, Francii, Německu či Švédsku ujali, dostal peníze, ubytování a ochranu před válečnými událostmi - trochu vděčnosti by neškodilo? - a místo toho se mladí hoši těší, až je nějaký vousatý primitiv vyzve k útoku na civilisty? Co to s tou Evropou je? Kde je sebemenší snaha o sebeobranu? Zrušení vojenské služby? - komu to prospívá? Umí si kdokoli z nás představit, že vypnou proud, nepůjde plyn a voda...teplo, nebude dost potravin?

Onehdy na poliklinice na Karláku vypadl počítačový systém a jak to tam vypadalo.A to je vlastně jen taková prkotina.

Nedávno jsem úplně netradičně a omylem četla nějaké komentáře pod článkem - no, nestačila jsem se divit, článek byl od novinářky, ale plný chyb a nesmyslů, komentáře pod ním od prapodivných lidí, výrazy, které nechápu - jeden z nich byl chcimíři - kristepane, co je špatného na tom, že někdo chce MÍR? Lidi, kteří se berou, touží po dětech, opatří si domeček nebo byt za drahé peníze a budou si přát válku? Aby jim na baráček padaly bomby? Podívejte se na fotky, jak vypadala Evropa v r. 1945!!! Drážďany, Coventry, a další města - nyní se i u nás vše vylepšilo a opravilo a budeme chystat válku? Proč se nedává větší důraz na jednání - k čemu máme všude diplomaty a proč se netlačí na mírové snahy? Že by v tom měli prsty lidé zaháčkovaní ve zbrojním průmyslu, kteří si sedí někde na pěkném ostrově a s cigárkem v hubě a koňakem na stolku řídí běh světa?Nevěřím, že kdekoli na světě obyčejní lidé touží po válce! Která žena pošle svého manžela nebo syna do zákopů, kde mu v zimě a mokru hnijou nohy, nebo v létě praží slunce a není co jíst a pít?Jeďte do Verdunu a podívejte se na fotky z první světové! Ty dvě světové války byly málo? Evropo, vzpamatuj se!

Politici, máte to povinné!

A na kecy v kleci, jak se musí šetřit - na to vám povím, odstraňte zbytečné dotace na kdejaké koniny a bude peněz na naše lidi dost. A ti, co jen nastavují ruku a nesnaží se, ti ať prostě nemají takovou životní úroveň jako někdo, kdo maká od rána do večera a celý život pracuje a při tom vychová děti a stará se o své blízké.

Tak a nyní do mé hlavy trochu vidíte i vy, milé blogerky a blogeři. Pořád ale věřím, že rozum zvítězí a rok 2024 bude bezvadný. Jiřina z N.

Já a tyhle dvě vyhlížíme s napětím nový rok:


Článek jsem připravila někdy v říjnu, ale k zveřejnění (po vymazání určitých částí) mne inspirovala MariaKes až teď.