sobota 2. ledna 2021

Dojemné

 Moje sestra má dceru a ta má dvojčata kluky, letos mámu překvapili, s dárky jí dali přáníčko:


Milé KOČKY,

stojí tam:   Když bůh stvořil maminky, tu nejlepší dal nám.


Tapety

 Pod rouškou nikoli tmy, ale zasílání vánočních dárků, objednaných po internetu, jsem se rozhodla k jedné lsti, a to - doufám, že sem, na můj blog, manžel nechodí - nenápadné akci - objednala jsem si tapety a pustím se co nejdříve do přetapetování části kuchyně. Nejen, že už to bude pomalu potřeba, že ty stávající jsou sem tam nějaký ten flíček, ale taky už je mám okoukané a nový vzorek uspokojí mé choutky po změně. Jsem vlastně divná, v manželství jsem docela stálá, ale jinak v bytě mám ráda změny, přesuny nábytku, změny koberců a záclon a lustrů se mi líbí, jen mám v manželovi brzdu, ten změny z duše nenávidí! Kdybych byla drzá, řeknu, že je konzerva.

Milé KOČKY,

už jako dítě jsem si s kamarádkou Janou Pleskotovou hrávala na domácnost, tedy, pro pořádek, každá jsme měla svoji!, byla tam na tom místě vyvezená, v mnoha domech tehdy vybouraná kachlová kamna a my jsme si ty různobarevné kachle vzaly a použily, stěny jsme si spletly z klacků vratiče a podobných rostlin. Vždy jsem si tam zametla košťátkem z nějakých pevnějších bylin a z nějakých kousků hadříků nebo starých záclon jsme si to s Janou vyzdobily. Od té doby jsem tak pěknou domácnost snad neměla. Po maturitě jsem odešla do Rumburka, kde jsem dostala při nástupu do prvního zaměstnání garsonku s výhledem do parku ( kousek od Lorety ) a taky jsem si ji vymazlila. Tehdy se tento výraz sice nepoužíval, nicméně jsem to tam měla skromné a velmi útulné. Další moje bydlení už nikdy nebylo naprosto podle mého, neb jsem se vdala a musela jsem přeci jen dát taky prostor partnerovi. A mám zkušenost, že nejhorší varianta je chlap, který nic neříká a vše vypadá idylicky, vy sníte, plánujete, nakupujete, a on si pak do těch hotových ,,kulis,, nanosí své věci, časopisy, odborné knihy, krabice, kabely, přístroje a máte úplně jinou dekoraci. 

Jejda, kam jsem se to dostala při zmínce o nových tapetách na zeď do kuchyně? Mám je už doma a velice se těším, až to nalepím. Až to doma sdělím, doufám, že tu v novém roce nebudu chodit s ukopnutou hlavou...Však vám je pak ukážu! Směju se už teď ,, pod fousy,, - když si vzpomenu, co jsem si objednala!