středa 10. května 2023

Zkusme to ještě jednou, jinak

 Zabrousila jsem do fotek staršího data a našla můj první zájezd do Maďarska, tehdy měla jet se mnou kamarádka Dáša z Kravař u Opavy, ovšem onemocněla a přenechala místo mému manželovi - který jel nerad a dost se bránil. Během zájezdu ho ovšem okolnosti donutily změnit názor a nakonec si pobyt na tomto poznávacím zájezdu velmi pochvaloval.

Bylo teplo, kvetly lípy, jídlo bylo skvělé a program bohatý - jak se budu během pár dní o tom snažit přesvědčit i vás, mé milé KOČKY.

Snad nevadí, že sem dávám právě Maďarsko znova - vydržte, třeba příště přijdu s něčím lepším? Bydleli jsme na jednom místě v městečku s lázněmi Bük a odtud nás busem vozili po zajímavých městech a památkách v okolí. A že bylo na co koukat. Program byl opravdu působivý, neb se jezdilo po pohraniční oblasti Rakouska a Maďarska, takže jsme si užili obojí, a málem bych tam byla ochotna hlasovat pro znovuzřízení  RakouskaUherska. No, kdyby se k tomu zabralo ještě Slovinsko a Chorvatsko, spolu s Českem by to byly pěkné Středoevropské spojené státy, co vy na to? milé blogerky.

Takže první den jsme se vydali do Rakouska na hrad Rosenburg a poté do vyhlášeného Tullnu, u Dunaje, kde jsme si prohlédli botanickou zahradu. Dostalo se nám hodně času a tak jsme to využili. To bylo dojmů! Teprve pak se jelo na ubytování do té Tramtárie - Maďarska, o kterém jsem měla jen mlhavé představy. Jak jsem se mýlila!

vítejte - Rakousko: hrad Rosenburg:





cestovní medvědky byly z vůně růží a levandule mírně nafetované:









a jedeme dál, čeká nás Tulln: krásné zahrady














 
večer se jelo na ubytování do Maďarska...