pátek 16. dubna 2021

Slovo do pranice

 Jaruška z Rbk si vymyslela výzvu : téma JARO. Je to od ní moc hezké téma, ale momentálně je zima, vítr, prší, někde poletuje sníh a tak mi to připomnělo některé pohádky, kdy princ usiluje o princeznu a dostává opravdu těžké úkoly, a teď se ukaž, hochu.

Milé KOČKY,

jak by se krásně plnily tyto úkoly, kdyby zrovna kvetly ovocné stromy, nebo byly v květu pivoňky, záhony byly plné barevných a voňavých růží,  hýřily barvami kvetoucí šeříky, nebo akáty? Případně se na nás ze záhonů smály kosatce?

Zkusím to takto: dám sem to, co považuji za jarní ideál a pak - pro srovnání se skutečností - jako doklad letošního jara, co se venku opravdu dá vyfotit: Vždyť je teprve polovina dubna ( duben - ještě tam budem ).

Snad mi to Jára odpustí...je to kamarádka a je velmi tolerantní.

Tohle jsou mé představy o jaru:














a tohle je letos skutečnost:











Ale, nevěšme hlavu, ono to přijde...


Dvakrát sváteční

 Dnes je 16.4. a pro mne je ten den dvakrát sváteční, jedna kamarádka má dnes svátek a druhý člověk z rodiny má narozeniny, i když už mezi námi dávno není. Obojí stojí za zmínku a vzpomínku. Nejen, že zapálím svíčku, ale Irence popřeju, pokud se jí dovolám, protože pro mne hodně znamená. Někdy se s někým zvláštním způsobem seznámím a pak, později, vznikne přátelství, které vydrží spoustu let, ani nevím jak.

Milé KOČKY,

určitě to také znáte, hodné lidi potkávat a přátelství s nimi pěstovat, to se neomrzí.

Pro Vladimíra S.:


Kytičky pro Irenku:







Konec konců, proč nepopřát vše nejlepší a pevné zdraví všem Irenkám?