pátek 11. prosince 2020

Pomalu

 Pomalu se chystám, že taky na Vánoce něco udělám. Jinde mají nagruntováno, plné mrazáky masa a strom jak hrom se jim choulí na balkoně, u nás klid před bouří. Manžel už teď je vynervovaný, že bude muset ( asi v neděli odpoledne ) přinést krabici s umělým stromkem, neb ho chci ozdobit. Stromek! - ne manžela.

Milé KOČKY, 

abych muže na to, co jistě přijde, pomalu připravila, dala jsem se dnes dopoledne do výzdoby na stůl, proutky nastříkané na bílo a jednu malou vánoční dekoraci, takovou větvičku, které jsem onehdy koupila a ze kterých padají všude třpytky, jsem dozdobila svými, léty již prověřenými červenými, malými kouličkami, srdíčky a pod., takže je jasné, že lákání Ježíška u nás již začalo. Dárky mám téměř všechny doma, stačí si udělat čas a hezky je zabalit.  Pochopitelně na Vánoce dám jiný ubrus! Dojde pak i na soba a svíčky ve tvaru stromečků.

Díky tomu jsem si pak zaluxovala a mám to tu ok. Sice nacházím ještě prťavé třpytky všude možně, - jako třeba na prstu levé ruky, ale to se vsákne. Podařilo se mi koupit cejchy s vánočními motivy a 4 nové  polštáře, tak těsně před svátky ještě udělám změnu a půjdeme statečně z flanelu do flanelu. Na balkon už nosím roztlučené starší vlašáky a slunečnici, není se co divit, že je tam docela svižný provoz, kam se hrabe Ruzyně.

Nezapoměňte se, milé dámy, když se vám něco povede, odměnit!