středa 28. prosince 2022

Vydatné odpoledne

 Milé KOČKY, jistě máte již uklizeno po návštěvách, které snědly cukroví a nadrobily cukr na koberec, ale potěšily vás svojí přítomností, hlavně, pokud to byly osůbky malé, nikoli vzrůstem, nýbrž věkem. My s Janou, která měla volno i v úterý, jsme oželely jeden plánovaný výlet do vzdálené obce, ( důvody nezveřejním, nebudu žalovat na naše manžele, cíl si necháme na později ) a vydaly jsme se samy do Prahy. Bylo zima, ale slunečno a celkem jsme podnikly vydatný výlet! a to tak povedený, že mi vystačí na více příspěvků - tedy vás zde ráda přivítám po tři dny!

Pevně doufám, že vás to také bude bavit.

První zastavení bylo v klášteře, kde tradičně probíhala výstava betlémů ( už jsem tam byla jiné roky s Janou a jindy s vnučkami ) a později jsme si prohlédly a trochu v šeru nafotily kostel Panny Marie Sněžné - 

opsáno: Původně klášter při kostele Panny Marie Sněžné založil ve 14. století Karel IV. pro řád karmelitánů, který ale roku 1543 zanikl. Od roku 1603 zde sídlí františkáni. Tehdy zpustlý klášter s kostelem jim věnoval Rudolf II. V průběhu následujících let probíhala nepřetržitá přestavba a dostavba areálu. K výrazným změnám objektu před kostelem došlo na konci 18. století v klasicistním slohu.Ke klášteru přiléhá veřejně přístupná zahrada.

Prosím, projděte si výstavu se mnou:














Háčkované cukroví mě nadchlo. Z toho se netloustne!







Kdo čekal, že vše nafotím a sem připnu, toho zklamu, fotek mám hodně, nikoli však všechno a ani kvalita není kdo ví co...fotit přes lidi a v šeru???

Vstupné pro seniory 40 a pro pracující 60 Kč. Jděte se podívat!






A než jsme se posunuly dál ( o čemž bude zase zítra ), šly jsme si prohlédnout zas a znova pasáž paláce Adria.