pátek 26. března 2021

Výzva Dáška II.díl

 aneb pokračování odpoledního snažení - večerní etapa:

milé KOČKY, 

asi jste také zaznamenaly, že se měsíc snaží přijít do úplňku? Jestli se nepletu, bude v neděli. Dnes jen náznaky: vyběhla jsem na chvíli kolem domu a na posledním snímku se měsíc koupe v louži...












Hola, hola, dobře spěte...

Mraky pro Dášku:

Je pátek, odpoledne, práce v domácnosti by se měly udělat co nejdříve, ale já slyším na výzvu Dášky, sice jsem  asi poslední a pořádně nevím, jak výzva zněla,  nicméně jsem popadla malý fotoaparát a vydala jsem se k Lídlu a k Labeti, že možná nějaký ten mrak ulovím. Jenže u nás jako na potvoru mraky až někde daleko nad Kostelcem a modré nebe! Nu, podařilo se mi pár snímků udělat, ovšem, co z toho bude, ví pánbu. Ještě zkusím večer něco barevného vyfotit, ale moc šancí tomu nápadu nedávám.

Takže - tady jsou, 

mé milé KOČKY,

mraky nad středočeským městečkem u Labe, okres Mělník. Doufala jsem, že se na hladině Labe budou mráčky pěkně koupat a budu je fotit odrazem a místo toho se mi tam proháněly lodě s nějakými sportovci a hladinu mi čeřili, co nadělám?

Mraky v zadním okénku auta:



mráčky u internátu:


mrak místo reklamy?


mraky se stahují nad Spolanou:


mraky se koupou u mlýna:


mraky nad Kostelcem n.L.:


mraky tam za vodou v rákosí:


z toho pršet nebude:


mráčky ve větvích:


Na zpáteční cestě jsem se stavila v Lídlu, koupila kytku a pár dobrůtek:





Sykovec

Na Vysočině s Janou by se mohl jmenovat tento článeček: třídenní výprava ve třech, manžel, já a Jana, moje kdysi kolegyně, stejně postižená jako já, máme dost nakažlivou chorobu: neustálý tlak na psychiku - výletování.

Milé KOČKY -

ubytovali jsme se u rybníka Sykovec a odtud podnikali výlety do okolí. Jenže, dlužno dodat, že už cestou na místo jsme výletovali, poté druhý den také a cestou domů jakbysmet. A přitom jsme neměli ani moc pocit, že bychom to přeháněli...zkuste se vydat s námi:

Ledeč nad Sázavou:









Havlbrod:













Nové Město na Moravě:







Sykovec:




Druhý den: Pohádková vesnička










Polička:









hrad Svojanov:






zámek Letovice:





a pak - Betlém v Hlinsku










 zámek v Kunštátu:







Boskovice:






skanzen Veselý Kopec a pak domů...








na většině těch míst jsme nebyli poprvé...