pátek 12. února 2016

Knedlíky

Mamka občas ( třeba tátovi k narozeninám a jiným slavnostním příležitostem ) dělávala skvělé karlovarské knedlíky,
zelí ze zahrádky a k tomu pekla kapouna s nádivkou na másle...lepší jídlo jsem nikdy nikde nejedla.
Dnes jsem dostala nápad, že si karlovarské knedlíky uděláme,
i když o kapounovi se mi může leda tak zdát, měli jsme segedín...
ale povedl se, to nic.
Zato knedlíky jsem trochu zpackala a budu to muset vychytat, neotočila jsem je na ,,druhý bok,, a proto byly i po vaření 20 min v utěrce a ve vroucí vodě nahoře trochu nedovařené....
Když jsem to u prvního zjistila, dala jsem druhému knedlíku šanci a otočila jsem ho a po pěti minutách si dal říct a byl ok.
Takže jsem sklidila něco špinavého nádobí se stolu a pochvalu od manžela...
Vařila jsem je dnes trochu později, neb manžel měl svačinku také později...
Chtělo by to sklenici piva,
milé KOČKY,
mám doma jednoho černého kozla ... v láhvi!
Je to radost, venku je docela pěkně, tak půjdu na poštu, trochu se projdu...
abych knedlíky a segedín ze sebe setřepala.