sobota 29. října 2022

Výlet Ksiaž

Byl pátek, státní svátek a datum? - 28.10.2022.

Milé KOČKY,

mnoho týdnů před tímto datem jsme si s Janou, mojí bývalou kolegyní, usmyslely, že pojedeme v tento den na jednodenní zájezdík do zámku Ksiaž v Polsku ( kde už byl skoro každý ) a také do kláštera v Broumově nedaleko polských hranic. Stačilo oslovit cestovku a zaplatit...

Vstávání sice v takovém případě je pouze pro silné nátury, ale zvládly jsme to a já navíc jsem v noci vůbec před čtvrtou ranní neusnula, bála jsem se, že to pak v busu prospím, ovšem moje strachy byly plané.Z Nerátek do Prahy a z Prahy do H.K. vládla mlha.

Manžel Jany nás dovezl autem na Kulaťák do Dejvic a dále jsme se nechaly vézt busem od cestovky směr H.K., Náchod, Hronov, Meziměstí a zámek Ksiaž přes Walbřich. O návštěvě zámku nejvíc vypoví fotečky, které přikládám. 





fotila jsem stěny, stropy, zrcadla, nábytek, obrazy, zahrady, sochy a ráda vám to ukážu -









































mlhavé ráno u hotelu Diplomat v Praze 6:



Zámek Ksiaž jsme si celkem v poklidu prohlédly, nafotily, některé fotky jsou, jak jistě vidíte, focené přes okno... Byly tam vystavené zdařilé staré fotografie rodiny, která zámek kdysi obývala a ty vám zkusím nabídnout již zítra. 

Poté jsme se přesunuli do Broumova, kde jsme navštívili hlavně klášter a kostel, také se mi povedlo udělat pát fotek na náměstí. Bylo překrásné počasí a těch zlatých listů na stromech mezi Náchodem a Meziměstím byla většina. Úžasný zážitek.

Budu ráda, když vám můj nejnovější výletík přinese něco hezkého, třeba vám, milé KOČKY, zpestří den.

A víte co? - z Broumova dám tady k dispozici fotky už v neděli, ano?