úterý 27. dubna 2021

Dnes potřetí

 aneb - příliš drahá procházka. 

Dnes odpoledne, vylákána hezkým počasím, jsem se vydala na nákupy, procházku a přidružené aktivity. Normální to není, aby někdo dával tři příspěvky na blog denně, ale mně nic jiného nezbývá, šla jsem totiž na poštu pro balíček, pak na malý nákup do DM, na další do Alberta a odtud do Domácích potřeb, pokračovala jsem do cukrárny, a vypadala jsem jako bych kladla miny, protože jsem na krku měla fotoaparát v pouzdře, přes rameno dvě tašky, v ruce pytlík s bramborami, když jsem chtěla něco vyfotit, musela jsem brambory odložit, jestli mě pozorovali Měšťáci na kamerách, asi jim nešlo do hlavy, co to ta babka vyvádí, ( kabelka na 5 kilo brambor, jak to nazývá kamarádka Jana, když jde o větší tašku ). Obešla jsem celé město, abych si udělala několik snímků, a ne, že bych nákup dala domů a pak šla nalehko ven jen s fotoaparátem!-  víte, proč se líný strhal? Kdybych šla na procházku bez peněz, tak jsem ušetřila! - příště budu chytřejší.

Milé KOČKY,

přes veškerá protivenství mám pro vás pár fotek z dnešních Nerátek: 
















Přídavek

 Jelikož se článek a fotky o Úštěku líbily, bude přídavek a to první, je dost možné, že budou i další? Proč bych se měla s takovými zážitky schovávat a nechávat si je pouze pro sebe, vezmete zavděk,

milé KOČKY,

i výlet v dávnověku a to 23.duben 2005? Tedy, je to jeden z mnoha na stejná místa, tentokrát to bylo bydlíkem na Kalich, pak do Úštěka, poté do Pekla, zatím jen to u České Lípy, a do Benešova n.Pl., kde jsme přespali u kostela a druhý den nabrali přátele mé mamky a vzali jsme je do Jetřichovic, abychom už bez nich, další den, jeli do Zubrnic. Počasí bylo tehdy vrtkavé, ale nejsme z cukru!

Znalci poznají, že tato místa jsou focena ještě před rekonstrukcí: Kalvárie na Ostrém
















a jdeme na Helfenburk:






Vyhořelý zámek v Zahrádkách, kde učili česky Mirečka z Básníků:



Buďte hodní, nebo se dostanete do Pekla:



Jetřichovicéééé:





Zlatý vrch u Lísky: ( u mne je to sopka s pokličkou )


Výhled z Kalicha na Třebušín:



A podobný výlet, tentokrát s Janou: jen jsme to jeli jinak a jindy:14.4.2017 Lemberk, Sloní kameny, a při návratu jsme se šli podívat nad Úštěk:



Jablonné v Podještědí:










Lemberk:





Bílé ( sloní ) kameny: u Jitravy -





Ostré, vesnička u Úštěka: