neděle 14. srpna 2022

Větruše

Na čtvrtek 11.8.22 jsme si naplánovali výlet, tentokrát vlakem a ve třech. Přes Všetaty do Ústí nad Labem a pak lanovkou na Větruši.Vagony soupravy pamatovaly sice asi lepší časy kdysi v Německu nebo tak něco, ale dalo se to vydržet. Lanovku z OC Forum nahoru na Větruši jsme využili hned poté, co jsem já vypila kapučíno a Honzík, sedmiletý chlapec, snědl jablečný dort. Nahoře jsme se oddali výhledům a posezení, užili jsme si to tam ( s manželem jsme tam zdaleka nebyli prvně, bývaly doby, že jsme pak chodili k vodopádům, ke skále Vrkoč a přes hydro na Střekovský hrad ).

Cesta dolů byla poněkud komplikovanější, čekalo se asi půl hodiny, než začala lanovka zase běžný režim.

Aby to nebylo až tak jednoduché, jeli jsme z Ústí EC rychlíkem Hamburk - Praha a v Holešovicích jsme vystoupili, vrhli se do metra a na Ládví jsme si odchytli bus k nám. Výlet se povedl, nezmokli jsme a Honzík má spoustu zážitků, my s mužem jsme byli nějací umoření a šli jsme brzy spát.

Milé KOČKY, původně jsem plánovala ještě zajít do hradu Střekova na druhém břehu Labe, a nebo zajet vlakem do Děčína, že ukážu Honzíkovi pohledy na zámek z Pastýřské stěny, ale mě štípla vosa pod koleno a manžel měl na sobě nové boty a tak jsme to zkrátili. Není všem dnům konec.:



Pod Severní Terasou, za Mariánskou Skálou, se skrývá zdejší ZOO:




 hrad Střekov:








televizní vysílač Buková Hora:



ani jsem nevyfotila vychýlenou věž na kostele!


a chystáme se na cestu zpátky:


Taky máte mladého nadšence pro techniku a vynálezy? příští výlet s Honzíkem bude zase na jinou stranu od N., ať má kluk pěkné první prázdniny, ne?