pátek 26. listopadu 2021

Věřte, nevěřte

 Některé mé zážitky jsou jako splněná přání od zlaté rybky - léta jsem chodila kolem Lorety v Praze a ejhle, náhle jsem se ocitla uvnitř. 

Ale, milé KOČKY,  vezmu to popořadě. S kamarádkou Marcelou jsme se v úterý 23.11.2021 narychlo svolaly a sešly na Ládví, abychom na mé přání zajely na Letnou, kde jsem měla v úmyslu nafotit pár snímků Vltavy, o čemž jsem uvažovala už dávno, jen jsem tam nechtěla jít sama a své plus mělo to, že opadalo listí a bylo na řeku poněkud víc vidět, než v létě. Bylo docela hezky, svítilo sluníčko, ale nad Prahou byly i mračouni, bylo velmi chladno. Prošly jsme se, zastavily na kafe v Hanavském pavilonu s parádním výhledem a podle Kramářovy vily jsme došly k Letohrádku královny Anny, tramvají jsme se posunuly k Brusnici a šly jsme se projít po Novém Světě. 

K Loretě jsme došly, když právě vyhrávala zvonkohra a koukám, bylo otevřeno, tak se jdu zeptat, kdy bych mohla zajít na prohlídku a jelikož měli do 17 hod. otevřeno, rovnou jsme tam s Marcelou zapluly a hodinu a půl jsme si užívaly tento úžasný prostor. Focení jsem si pro špatné podmínky nekoupila, ale jisto jistě tam ještě zajdu, až bude hezky a nafotím, co se dá. Dokonce už vím, s kým tam půjdu. Jsem nadšená, protože tuto Pražskou Loretu jsem dávno chtěla vidět a rozhodně mě to tam nezklamalo. Ba, naopak!

Vyšly jsme ven už za tmy a proto jsme vyloučily cestu Nerudovkou a šly jsme raději na tram na Pohořelec. Náramně jsme si pochvalovaly náš úmysl si zavýletovat v týdnu a na příště máme další místa v Praze v plánu.

Příspěvek na blog musím udělat na dva díly, protože fotek je hodně a nerada bych vás, milé KOČKY, ošidila. Tak zbytek bude už zítra!

( tento snímek je neostrý, tak ho budu vydávat za umění )












věžáky na Pankráci nechám bez komentáře:













žiletkový ostnatý drát - ,,chlouba,, na takovém místě!






a nyní popojedeme dvaadvacítkou kousíček -