pátek 5. února 2021

Skotské hry

 Jak vyplynulo z předešlého článku, na Sychrovském zámku, respektive v jeho parku, bývaly Skotské hry, kam jsme s oblibou rok co rok jezdili a dokonce jednou jsme tam byli tři dny, po celou dobu té vzrušující akce. Spali jsme tehdy v bydlíku našeho známého, kam se nás vešlo asi 6 nebo kolik,  náležitě jsme si to užili, když jsme nikam nespěchali a mohli tam být od rána do večera. Krásný, vlahý večer, vystoupení pěveckých skupin, večerní stmívání se zámkem na pozadí,  přispěly k tomu, že na to rádi vzpomínáme. Jeden rok, to už měla dcera obě moje vnučky, jsme tam vylákali i dcery rodinku a náležitě jsme se potěšili, se Skoty i s vnučkami. Nejvíc jsem se vždy těšila na taneční reje, ti chlapi v sukni taky nebyli marní.

Milé KOČKY,

když dovolíte, ukáži vám, jak to tam vypadalo, pravda, jeden rok jsme tam natěšení přijeli, lilo jako z konve a odpoledne jsme dezertovali ( to neznamená, že jsme si dali dezert ) a ujeli jsme do útulna a sucha našeho bytu. Program býval velmi nabitý a pestrý. Myslím, že se tato akce dá nahledat na internetu rok po roce a kdo má zájem, snadno dojde k cíli. Já osobně považuji Skotské hry a Pražskou míli neboli Vysoká kola za 2 nej akce roku. Tedy, popravdě, až do doby, než sem vtrhnul covid.

Ale, co bych povídala:












































Toto je takový letmý průřez těmi různými slavnostmi na Sychrově...

Jak šel čas, vstupné bylo čím dál vyšší a účastníků, tedy i vystupujících cizinců a zájmových skupin čím dál méně a komerce se tam drala jako vlkodlak...pochválit však musím, že na konci rozlehlého parku pak opravili altán a vytvořili tam krásnou restauraci nebo spíš kavárnu s pěknými WC. Abych pravdu řekla, byli jsme na zdejším zámku i v jeho parku i mimo Skotské hry, jednou s vnučkami, když jsme s nimi trávili prázdniny na Malé Skále, jindy se švagrem a jeho ženou jako součást výletu a pod., máme to tam stejně jako na zámek v Benátkách n.J. nebo do Mnichova Hradiště ne příliš daleko.