sobota 22. června 2024

Poznaň

 Ještě se dvakrát vrátím k jednomu z mnoha zájezdů - to když jsem jela do Polska bez Jany, která tehdy nemohla - nejprve jsme se dopravili do Králík, kde k nám přistoupili lidičky od Brna, pokračovalo se kolem Klodska na Wroclav. Toto město jsem navštívila tolikrát a dala jsem mu na blogu prostor, takže - dnes jdeme dále: Každý den jsme se věnovali dvěma městům nebo nějakým přírodním krásám a nemělo to chybu.Předně jsme měli skvělého průvodce a dost času na plnění programu i případné posezení v restauraci nebo kavárně, to je přeci také důležité. Já si třeba ráda projdu nějaký menší přístav a nafotím lodičky a rybáře při práci. 

Každé z měst, která jsme navštívili, na mne svým způsobem zapůsobilo - pravda, byla jsem trochu mladší a vystoupat na nějakou tu kostelní věž a získat nadhled nebylo pro mne tak nesnadné. 

Města jako Poznaň a Toruň pro mne byla velmi inspirativní - zvu vás, milé KOČKY na krátkou procházku: koho ale nebaví kostely, památky, hrady, zámky a typicky turistické cíle, musí přijít jindy. 








v poledne si nenechte ujít zdejší orloj - dva trkající se kozlíky: