neděle 7. srpna 2022

Dočkali jsme se

 Na včerejšek v noci jsme se dočkali: přišla bouřka a nějakou dobu i silně pršelo, byla jsem tak ráda, že konečně pozemek před domem zmokne, změkne a bude i zalitý zbytek záhonu, který jsem ubránila loni, když tu bagry řádily...možná se vzchopím a půjdu to tam trochu zvelebit, v pátek vpodvečer jsem otrhala odkvetlé kytky a nějaký plevel a přála jsem si ten déšť.

Milé KOČKY, těm, kterým bouřka znepříjemnila život, protože nešel proud a nebo příval deště zaplavil sklep, těm ovšem nezávidím. Ale, že poleví ta vedra a vyčistí se vzduch, příroda se svlaží, to jsem ráda.

A když je řeč o vodě, kde jinde hledat inspiraci, než u slané louže?

Tak jsme byli ( v minulých dnech na mém blogu ) na skok v Itálii/Apulii, pak v Chorvatsku/na Brači a dnes nahlédneme - třeba do jižní Francie? A že nás čeká hezká neděle, vyberu opravdu nedělní záběry, pro vás chci přeci to nejlepší...

( zájezd to byl opravdu naditý zajímavostmi: nejen, že jsme navštívili Antibes, Cannes, Saint Tropez, a pod.,  podívali jsme se do Toulonu, jeden den byl výlet do Grand Canyonu du Verdon, a - k jezeru Lac de Sainte Croix, ta zelená voda mě tam dostala!, bydleli jsme v městečku Hyeres resp. Giens, byl i celodenní výlet lodí na ostrov Porquerolles - špica, tam byla tak čistá a teplá voda!, také procházky po útesech v nejbližším okolí ubytování a zdejší dobré víno byly v oblibě! - tak proč si nezavzpomínat? a na závěr jsme měli prohlídku voňavkárny Galimard a nákup zdejších věhlasných výrobků)







tady by nebylo špatné být mořskou pannou? -








a že jste byly hodné, milé KOČKY, druhý díl z tohoto zájezdu ( bohužel, už dávno odjetého ) vám přinesu již zítra...