úterý 20. prosince 2022

Předvolební

 Tak jsme včera odpoledne na úřadu volili předsedu a místopředsedu volební komise, navzdory blížícím se Vánocům máme volby za rohem, ono se to to nezdá, ale budou co nevidět. A já? - jsem připravená, asi si říkáte, milé KOČKY, co to plácám, ale popořadě, vše uvedu na pravou míru!

Předně - cukroví mám napečené, stihla jsem ho napéci i slepit v pátek, už chodíme uždibovat!!!, stromeček je ustrojený - stihla jsem včera odpoledne! musela jsem to řešit, kdyby mi dali chemku, asi by mne prsty pak moc neposlouchaly!, dárečky sice nějaké máme, ale taky má asi Ježíšek něco v rukávu, tak si hlavu nelámu.

A vraťme se k volbách, ovšem oklikou!

Naposledy jsem si, asi před týdnem, v Městské knihovně půjčila několik knížek veselejšího charakteru a to: tři knížky od Báry Nesvadbové, dvě od Ivana Krause a jednu od Jaroslava Haška. Při té jsem se v noci tak smála, že jsem vzbudila manžela. Naštěstí zas rychle usnul!

Haškova kniha se jmenuje Život mezi dacany a je hodně o volbách, o politicích, státních úřednících a jiné zvířeně. Co na tom, že se jedná o dobu před první světovou válkou, jeho postřehy klidně můžeme číst i nyní a jak jsou aktuální! Kdo má rád Osudy dobrého vojáka Švejka, ať si přečte i další Haškovy knížky. Já se u nich vždy bavím. 

Takže vybavena moudry od Haška půjdu do komise i k urně a ač naladěna do vesela, vezmu prezidentské volby vážně. To slibuji. Především sobě.




Mějte se dobře, rádi a zdravě. 

Knížky, které nyní čtu jsou tak rozdílné a nesourodé, že je to jako bych obědvala guláš a zmrzlinu a česnečku a kávu a krupicovou kaši a snad se mi to nepomíchá a neudělá se mi nevolno, hihi.