neděle 6. února 2022

Písnička

 Taky se vám, milé KOČKY, stane, že vás nějaká písnička provází neodbytně celý den? Můj manžel má v autě písničky ABBY, M.Tučného a ještě pár taky vtíravých melodií a tak se někdy stane, že mě pronásleduje třeba ta od Michala, jak byl prodavačem a navážíme, to by bylo mi nejde z hlavy.

Vlastně mi vnukla myšlenku, že bych při psaní na blog a přikládání fotek mohla také trochu vážit slova a odměřovat fotky, ale nejsem lakomá a platit nežádám, tak proč to na vás nevybalit? Bonbony jsme jako děti kupovali za korunu do kornoutu a já vám tady moc ráda občas prozradím, kde se mi u nás v Čechách či na Moravě ( a kdysi i na Slovensku ) líbilo, berte to jako kornout pochoutek a zadarmo! No, zadarmo to vlastně není, věnujete tomu svůj čas a ten má velkou hodnotu. Já si vašeho času vážím! A já si v koutku svého pomyslného krámku mohu tajně přát nějakou tu pochvalu? Jako dobrá hospodyňka pro pírko přes plot skočí, já pro hezké slovo v komentáři vyhrabu i 20 let starou fotku!

Říkáte si asi, babka se nám rozpovídala, tak raději k věci:

Kdybych se měla rozhodnout, kde se mi nejvíc líbilo, věříte, že bych měla problém to říct? Protože jako patriot mám ráda rodné Děčínsko, ale i Českolipsko, Slavonicko, které mám prochozené a proježděné na kole, a těch děr ve sněhu, když jsem se tam po padesátých narozeninách učila na běžkách!, Znojemsko, Broumovsko, Mikulovsko, Domažlicko, Český Ráj, MarLázeňsko+Frantovky+Karlovy Vary, Chebsko, Šumava, Jeseníky, bože, kde se mi nelíbilo? Budějovicko, Strakonicko, Liberecko, Kroměřížsko, Praha přirozeně, a,a,a - a když jsme měli možnost, jeli jsme párkrát do Roháčů, to je moje srdcovka, jak se rádo říká. Jenže přišla kosa na kámen - dostihl mě věk, covidová situace a problémy se zdravím, a náhle máme těch cest méně. No, nebudu nevděčná, i tak jsem loni toho navštívila docela dost.

Přeji vám všem, kdo sem dnes najdete cestu, krásnou neděli a hodně důvodů k smíchu celý příští týden.

Vaše Jiřina z N.

namátkou: 

Terčino údolí:



Kunětická Hora:


Kladská:


Bezděz:


skalní města:



jaro na Mělnicku: