středa 13. května 2020

Pracovní středa

Milé KOČKY,
vám všem, které jste mi pod včerejší příspěvek napsaly komentář tady a teď moc děkuji za váš čas a držení palců. Člověka to opravdu dost posiluje, to mi věřte,
a slibuji vám: nebudu sedět v koutě a plakat, není to můj styl.
Včera, když jsem chodila po veltruském zámeckém parku, sledovala jsem, co vyfotit a užívala jsem si čistý vzduch a zeleň.Vůbec jsem nemyslela na problémy okolo kornaviru a na Vetřelce!
Líbily se mi keře kvetoucích šeříků, a vše ostatní, co je tam k vidění. Dnes jsem měla trochu energie a tak jsem před domem zryla záhon, okopala keříky ibišků z loňska, zasela semínka, co jsem kde naloupežila při zájezdu a nebo na podzim ve městě, kdy už vše usychá a mrzne.Děláme to tak s Janou, že si bereme semena květin, ale v rozumné míře!
Takže do země šly měsíčky zahradní, afrikány, beraní ocasy, a pak záhady, neb už si vše nepamatuji.
Truhlíky s muškátama jsem odnosila ze schodiště na balkon ( snad už zima nebude ) a brzy půjdou na plot ( jak říkávám, když je upevňuji na okraj zábradlí ).
Nějaké muškáty jsem dokoupila.
Ve dvou truhlících už mám sazeničky a ty přepíchám na záhon za pár dní.Taky zaseju řeřichu.
Venku mi kvetou modrofialové kosatce, orlíčky, 4 žlutočervené tulipány a pak takový barevný, krásný plevel, který tam schválně nechávám, vypadá to hezky. Pomalu už vylézají hosty.Mám asi 4 různé druhy, jakmile rostlinky zesílí, rozmnožím si je.
Jedna nájemnice mi darovala odkvetlé cibuloviny, asi narcisy, tak je tam zabuduji.
Příští jaro budou dělat parádu. Jo a loni mi Jana věnovala trochu konvalinek a letos mi jedna vykvetla! Super!
Jsem jak starý indián, pořád prosím o déšť.
Schraňuji vodu do konve, cokoli není od jaru nebo s práškem na prádlo nebo mastné, jde stranou a s tím zalévám. Požádala jsem i sousedy, aby to dělali také. Třeba po uvaření vajíček na tvrdo se voda, po vystydnutí,
může použít na kytky.
Dnes budu vařit roušky, tak až voda vystydne...
Takhle si tu žijeme.