čtvrtek 18. března 2021

Starý výlet

 Kdysi za mnou přišla jedna stará paní, sousedka, že je přihlášená na výlet s důchodci a že nemůže jet, jestli bych to vzala za ni. Cena byla v pohodě, symbolická a cíle byly v oblasti, kterou jsem znala, ale chtěla jsem jí udělat radost a navíc jsem si řekla, že budu mít fajn program na sobotu, počasí mělo taky vyjít pěkné, tak, proč ne.

Jediný problém nastal ráno, když se sešlo víc důchodců, než bylo sedadel a proto ( to mě podržte ) dali do uličky stařičkého autobusu několik židlí, no, kontrolovat nás policisté, asi by koukali, ale jak je v ČR zvykem, strážce pořádku jsme nepotkali.

Milé KOČKY, 

jelo se ke Slanému a po Karlovarské, první zastávku jsme měli v obci Kněževes u Rakovníka, kde jsme si se zájmem prohlédli výstavu krojů v místní škole ( kdo ví, jestli to tam paní ještě má, byla jsem tam celkem 4x a vždy říkala, že by ty kroje ráda přestěhovala jinam, vstupné bylo přímo směšné, ale dojem bombastický. Dostalo se nám super výkladu o krajkách, krojích a výšivkách a směli jsme fotit:



















Další cíl byl Bečov nad Teplou:























tentokrát jsem nešla do zámku/hradu obdivovat Relikviář sv.Maura, ale pobíhala jsem po městečku a nafotila nejen vystavená auta...

na zpáteční cestě jsme si prohlédli Valeč:










Každopádně to byl tehdy povedený den!