pátek 5. března 2021

Když se řekne: Poohří

 Já vím, že jsem o tomto koutu Čech psala vícekrát, ale kdo to bude hledat zpátky, nota bene, když mi tam smazali fotky? A tak se na Chebsko klidně, spolu,

milé KOČKY,

vydáme zas. Tentokrát jsem pro vás vybrala hodně staré snímky, ráda tam jezdím, ale uvědomuji si, že vzhledem k okolnostem a věku a svému i manželově stavu to v budoucnu nejspíš bude už méně často. A mám dojem, že pro lidi z druhého konce republiky by mohlo být zajímavé se podívat do Chebu, do Františkových Lázní nebo do vesnic v okolí? Přiznám se, že to tam nemáme zrovna blízko a pokud jsme na tuhle stranu republiky jeli, obvykle jsme se v Mariánkách na pár dní ubytovali a vyráželi do okolí na celodenní výlety. Protože, to mi klidně věřte, je tady toho tolik k výletování, až se jeden diví a kdo nemá problém s hranicemi, může si zaturistikovat i kousek za čárou, v Německu. Nabídka je velmi pestrá. Mám vyzkoušeno.

Milé KOČKY:

schválně volím staré fotky, aby vám, až se tam pojedete podívat, vše přišlo hezčí, předpokládám, že se mnohé opravilo a vybarvilo, mám i takovou zkušenost z tohoto i jiných měst )

Cheb s jeho hradem:








Františkovy Lázně:


















obec Doubrava a Poutní areál Maria Loreto u Chebu:














Seeberg:





Nový Drahov:



Dovolím si také tvrdit, že když se tu člověk šikovně utáboří, bude-li pěkné počasí, může zažít krásnou, 14 denní dovolenou. Protože to pak budete chtít ještě na SOOS, na Kladskou, projít si zajímavosti v Mariánských Lázních, podívat se na Hazlov i Vildštejn, na klášter v Teplé, do Bečova a mám pokračovat? Co třeba rozhledna Krásno, Tachov a Jízdárna ve Světcích, městečko se zpustlým zámkem v Plané, zámek Kynžvart a Andělská Hora, Bochov a hrad Hartenštejn? Nezapomněla jsem na Loket a Chlum sv.Maří, Karlovy Vary, nebo třeba Úterý? Někomu se bude chtít podívat na Komorní Hůrku. Byl tam i Goethe, proč byste se tam neměli podívat i vy?
( psala jsem o tom i jindy, třeba naposledy 26.12.2020 - ne, nemám sklerozu, zatím - ale, kdo ví, jak to bude s cestováním v létě, mohlo by se to tam hodit? schovat se před davy...)