sobota 27. března 2021

Květiny

 Včera, když jsem šla do Lídlu, měli tam velikou spoustu čerstvých květin všech druhů a barev, spousty tulipánů, a vůbec řezaných květin, tak dlouho jsem se rozhodovala, co si koupit, až jsem vybrala nepříliš barevnou kytici, ale jsem s ní náramně spokojená. Protože kytku do růžova nebo tmavě červenou jsem nedávno kupovala dceři a dalším lidem, šla jsem nyní do bílé, zelené a jemné s oranžovým nádechem. Doma to roští vždy rozeberu a odstraním různé nepěkné stonky, větvičky a zlámané listy, do vody si dám jen ty kvalitní rostliny a naaranžuji podle svého.Tak se,

milé KOČKY, 

stalo, že jsem dvě husté, zelené větvičky do kytice ani nevrátila a nechala jsem si je na ozdobu na stůl a kytku jsem si nechala v obýváku, na stolečku, před balkonovými dveřmi, kde není takové teplo a je tu světlo. Už jste na tu kytku zvědavé? - za ty peníze z toho můžete mít požitek přeci i vy!














Jelikož jsem velkým zastáncem květin a čokolády, i tabulku hořké s celými lískovými ořechy jsem do nákupu zařadila. Přeci se nemohu obejít bez první pomoci, kdyby přišla opravdu velká krize?

A takto vypadá tato kytice po dvou dnech u mne doma:




Že by už jarní?

 Když jsem se včera pokusila udělat pár fotek pro výzvu Dášenky, natrefila jsem na několik jarních znaků, a možná to myslí s tím JAREM vážně, ten někdo, kdo to každoročně spustí a řídí!

Milé KOČKY,

nejspíš ví, co dělá, protože bylo teplo a musela jsem si sundat čepici, šálu a rozepnout kabát. Tak tady je máme, ty posly jara:










Omlouvám se za druhý článek v jeden den, ale včera byly tři a taky dobrý...

Veveří

Na tento výlet jsme se jednoho krásného, časného rána s mužem vydali poté, co jsem se kdesi dočetla, že na hradě Veveří bude Jarmark či něco podobného, ten mě sice nelákal, ale návštěvu hradu jsem měla v plánu už dlouho. Hrad jako takový ale otevřený ještě nebyl, jen jeho část, ovšem to mi nikterak nevadilo. Je to od nás pěkně daleko a tak jsme se vydali na cestu hodně brzy. Výsledek nás oba překvapil a moc jsme se tam potěšili, dokonce jsme si obešli i část hradeb. Nicméně, obrázky tradičně ukáží víc: pojďte se mnou: 

milé KOČKY...


















na hrad samotný bych se moc ráda jednou ještě vrátila...i pohled dolů na přehradu si chci znova dopřát...

cestou domů malé zastavení pod Zelenou Horou:








výletování zdar...