úterý 26. května 2020

Taková rychlovka

Zavolala mi dnes dopoledne kamarádka Marcelka, že upekla ořechovou bábovku a že by mi kus chtěla darovat.
Ale, že nemůže k nám odjet, neb čeká na nějakého človíčka, který si má pro něco přijet
( asi vajíčka ).
Tak jí povídám: až budeš volná, co kdybychom se sešly na Ládví?
Ujednáno.
Odjížděla jsem sice až v 15 hod. a v Praze jsme se sešly až v půl čtvrté, ale stihly jsme toho hodně:
V první řadě jsem ji odvezla tramvají do Karlína a šly jsme se podívat do kostela
sv. Cyrila a Metoděje, o kterém se povídalo v neděli v Toulavce, nebyly jsme tam za zvědavce samy,  výzdobu si se zájmem prohlíželo několik starších párů a také měli info z Toulavky!
Poté jsme se daly směrem ke Karlínskému divadlu, ale cestou jsme natrefily cukrárnu, kde se nám dobře konzumovalo a sedělo. Probraly jsme kromě politiky snad všechno.
Pak jsme se ujednotily, že ještě nespěcháme, bylo krásně,  šly jsme k Negrelliho viaduktu, poté k Hiltonu a dále po nábřeží až k Právnické fakultě a odtud sedmnáctkou zas na sever Prahy a já na Ládví a domů.
Docela jsem si spravila chuť a přání se do kostela podívat a vida, povedlo se.
Milé KOČKY:
Řekla bych, že se mi dnešní úterý povedlo.
Posuďte samy:
























Ten kluk je třída

Léta mám ráda Marka Ebena.
Myslím si, že spousta lidí také. Už jen proto, že neopustil svoji ženu poté, co se roznemohla.
A nyní jsem četla, kupodivu to bylo bez hrubek! - o něm článek.
Tak jsem se,
milé KOČKY,
přemluvila a dám ho sem, ten článek, na moje stránky, abyste to mohly číst také.
A posuďte samy, jaký ten Marek je.
( líbí se mi i jeho hudební počiny s jeho bratry )

přečetla jsem:


Marek Eben je oblíbeným moderátorem. Lidé mají rádi jeho bezprostřední a milý humor. Mají ho dokonce tak rádi, že by chtěli, aby byl prezident. Mezi návrhy na hlavu státu padá jeho jméno často. Jak se k tomu staví on sám?


„Samozřejmě, že to potěší, když o vás v tomto kontextu někdo uvažuje. Je to milé a samozřejmě zavazující. Není nic horšího, než když lidi zklamete. Když do vás vloží naděje nebo ideály, a vy to zvoráte,“ obává se Eben.
„Ovšem moje ambice na tomto poli jsou nulové, protože to je pro někoho, koho bude těšit, když půjde Vladislavským sálem a budou znít fanfáry. Na to já jsem z divadla vcelku zvyklý, pár takových her jsme hráli, tak jsem si to vyzkoušel,“ svěřil se moderátor webu iSport.cz.

Marek Eben prezidentem být nechce

„Ale daň, kterou za to zaplatíte, je obrovská. Pokud to máte dělat dobře, tak to musíte brát jako službu. Jinak to nejde. Chcete-li takový úřad zastávat poctivě, musíte zapomenout na svůj život a ten život dát jako dar národu s tím, že odměnou vám bude nevděk,“ rozpovídá se.
Tvrdí, že za první týden by měl více nepřátel, než přátel, které si udělal za celý život. Výhody by to pro něj mělo minimální. Tyhle ambice prý on sám rozhodně nemá. Bál by se, že ztratí všechno, na čem mu záleží, a to by nechtěl.


Raději to přenechá jiným

„Vidím svoji životní úlohu někde jinde. Je daleko důležitější, abych obstál ve vlastní rodině, abych se dostal k ošetřovatelským povinnostem. A myslím si, že mohu být lidem prospěšný v šoubyznysu. Tam mohu podstrčit myšlenky nebo názory, které se tam tak často nevidí,“ říká Eben.
Sám Eben si neumí představit, jak by se v roli prezidenta choval. Dle něho to není funkce, do které by někdo někoho mohl nutit. Podstatné je znát míru zodpovědnosti a necpat se nikam, kde to zákonitě nemůžu zvládnout. Alespoň toho názoru Eben je.

StarDance

„K tomu musíte mít také nějakou profesní výbavu. Ta věc vás musí zajímat, musíte to dělat s nadšením, s chutí. Když se podíváte na celou tu politickou sféru, jakými lidmi je obsazena a s kým byste musel komunikovat, tak to nic pěkného nenabízí,“ konstatuje Eben.
„Každý příští prezident, který přijde, to bude mít těžké. Celá oblast politiky zvlčila a nikomu kvalitnímu se tam nechce. A to je velké neštěstí, protože pak se otevřou dveře pro ty nekvalitní, a ti rádi obsadí takové funkce,“ předpovídá.
Podle Ebena ale můžeme být rádi, že žijeme zrovna v České republice. „Tady není totalita, tady jsme svobodná země. Pořád se můžeme svobodně vyjadřovat, svobodně se shromažďovat, celkem svobodně tvořit,“ raduje se populární moderátor StarDance.