pondělí 18. července 2022

Je to za námi

 Zájezd do Slovinska ( kde už jsem byla dvakrát předtím - a to jednou celý jeden den cestou na dovolenou do Chorvatska, podruhé to byla s manželem dovolená v okolí Bledu, plus nějaké aktivity v Rakousku ) jsme si s Janou koupily jako náhradu, jak jsem již psala před týdnem, místo zájezdu do Hanzovních měst Německa a Dánska. Protože ten nám zrušili!

Cesta busem přes část Čech do Budějic, kde nastoupil pan průvodce, (ze kterého se nakonec vyklubal jeden z nejlepších průvodců, co jsem zažila ) pěkně utíkala a poté i jízda po skvělých silnicích Rakouska. To bylo tunelů! Ráno jsme byli ve Slovinsku a rovnou jsme se vrhli na soutěsku Vintgar, podle mne je to jedna z těch opravdu krásných. Následoval přesun k Bledskému jezeru a plavba lodičkami na ostrov se známým kostelem. Odtud pod lanovku na Vogel a tam jsme si užili opravdu famozní výhledy na Triglav a okolí a na dole pod námi se jako smaragd tvářící jezero Bohiňské. Lanovka je pro silné povahy, ale - zvládly jsme to s Janou dobře. Následovala cesta k pramenům Savice, která napájí Bohiňské jezero.Pak se naše skupina pokochala u hráze jezera starým kostelíkem a podnikli jsme přesun zpět do Bledu. 

Po dojetí na ubytování byla večeře, sprcha a zasloužený odpočinek. Krásné ubytování a dobré jídlo, také plánovaný program nám slibovaly zajímavé zážitky. Z balkonu jsme měly výhled na hory a tudíž jsme si představily cestu další den, kdy právě tam se mělo jet. Ale o tom, milé KOČKY, zase trochu zítra.

Soutěska VINTGAR: tentokrát tam bylo méně vody-




















lanovka na VOGEL 1535m n.m.: s výhledem na Triglav -












k pramenům Savice:






u Bledského jezera:











kostelík u Bohiňského jezera:



zájezd v této podobě pořádala CK Redok.