čtvrtek 16. února 2023

Dárkové balení

 Občas udělám příspěvek na blog jako dáreček pro některou z vás, milé KOČKY a vždy z toho mám dobrý pocit, je pravda, že v tom hodlám i v budoucnu pokračovat, ale! - dnes si sem dám dáreček pro sebe.

Říkáte si, co a proč? mám narozeniny, nebudu to slavit a tak si dáreček v tomto tvaru zasloužím! ( říká se, ten by zasloužil pětadvacet, tak já mám třikrát pětadvacet, ale jak jsem si to zasloužila, nevím )

Byli jsme na dovolené v Kroměříži, mimochodem se mi tam velice líbilo, byla to moje druhá návštěva tohoto krásného města, a nejenom, že jsme si prohlédli v klidu pamětihodnosti města, zapsaného právem v UNESCO, ale vyjeli jsme i na obhlídku pěkných míst a měst v okolí. Tak se stalo, že jsem si dopřála město Lipník nad Bečvou a tam jsem se zasekla, nemohla jsem se toho nabažit. Začala jsem prohlídku u kostela, pokračovala návštěvou cukrárny na náměstí, procházka kolem hradeb, focení u synagogy, nakouknutí na dva židovské hřbitovy, pak jsem se vydala ke klášteru a vrcholem byla zahrada v patře u zámku. Obcházela jsem to sama, manžel zájem neměl a trpělivě na mne několik hodin čekal. Fotila jsem jako o život a ráda bych se tam jednou vrátila. Za mne: město na dovolenou za jedna. A to nemluvím o Holešově, kde se mi líbilo moc také! Jediným negativním jevem bylo tehdy to, že jsem musela mít neustále roušku na obličeji.

kostel sv.Jakuba:





zvonice:



náměstí - Městská památková rezervace:






Piaristický klášter a kostel sv.Františka Serafinského:






zahrada v patře:




Cestou na dovolenou jsme si užili Moravskou Třebovou, Koclířov, Konice, a během dovolené: především Kroměříž, ale též Holešov, Kelč, Hranice a Lipník n.B. 


Únor se přehoupnul do druhé poloviny a tak vám, milé blogerky, přeji hezké dny...i v těch zimních dnech příštích.